Afgelopen voorjaar hield De Witte Hoeve ook al een ruilbeurs. Foto: PR
Afgelopen voorjaar hield De Witte Hoeve ook al een ruilbeurs. Foto: PR

Plantenruilbeurs op De Witte Hoeve

Algemeen

RUURLO - Op zaterdag 13 oktober om 14.00 uur begint de plantenruilbeurs op De Witte Hoeve, Haarweg 14 in Ruurlo. Aanmelden hoeft niet. De toegang is gratis, en de koffie/thee (met wat lekkers) ook. Vrijwillige bijdrage welkom

Twee keer per jaar, in voorjaar en najaar, wordt de plantenruilbeurs gehouden op De Witte Hoeve in Ruurlo. Tuinliefhebbers uit de wijde omgeving zijn van harte welkom om te komen kijken en ruilen. Overtollige planten, stekjes, zaailingen, bollen en zaden kunnen allemaal mee naar de ruilbeurs. Ook vijverplanten zijn in trek (tip: neem een emmer mee).
Het is fijn als de deelnemers de planten die zij meebrengen, zoveel mogelijk in potten of zakjes doen en voorzien van naam, bloeitijd en kleur.
Deze keer komen Bert en Mariëtte van Imkerij 't Wissel in Vorden de plantenruilbeurs opluisteren. Om 14.45 uur vertellen zij en laten ze zien hoe het hun bijen vergaat, en zij hebben heerlijke honing bij zich om te proeven.
De volgende plantenruilbeurs staat gepland op zaterdag 13 april 2019.
De Witte Hoeve is gelegen op een prachtige plek in het buitengebied van Ruurlo, te midden van landerijen en bossen. De tuinen zijn in de laatste jaren flink uitgebreid met een vlindertuin, een kruidentuin, een moestuin, een fraaie waterpartij, een verborgen tuin en een grote boomgaard met hoogstam appelbomen. Deze plantenruilbeurs en andere activiteiten worden georganiseerd zonder winstoogmerk, met gemeenschappelijke belangstelling als uitgangspunt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant