In de sluis moet de Berkelzom een verval van drie meter overbruggen. Foto:  PR
In de sluis moet de Berkelzom een verval van drie meter overbruggen. Foto: PR

Stadsvaarten in Borculo

Algemeen

BORCULO - In oktober is het mogelijk om met een Berkelzomp te varen in de stad Borculo. De Berkelzomp Fute uit Almen komt daarvoor speciaal naar Borculo. Gevaren wordt er op de woensdagen en zaterdagen op het traject van de Molenkolk bij de Stadswatermolen naar het nieuwe gemeentehuis. De tocht duurt ongeveer drie kwartier.

Tijdens de tocht worden er drie ophaalbruggen geopend. Op zich is dat al heel bijzonder maar het meest spectaculair is toch wel het schutten in de sluis. In de sluis zit een verval van bijna drie meter. Dit hoogteverschil moet overbrugd worden. Het is een bijzondere beleving voor de vaargasten, zeker ook voor kinderen, om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Informatie en reserveringen: Toeristische Informatie Borculo (TIB) tel 0545271966.

Op 7 oktober is er weer Zompendag in Borculo. Tal van activiteiten vinden er dan plaats in het Centrum van de stad. Zo kan er ook met de Fute gevaren worden vanaf 12.00 uur. Telkens tochtjes van drie kwartier inclusief schutting in de sluis bij de Stadswatermolen.
Afvaarten zijn vanaf de steigers in de Molenkolk en bij het Gemeentehuis. Vanaf de Molenkolk om 12.00, 13.30, en 15.00 uur. En vanaf het gemeentehuis om 12.45, 14.15, 15.45 uur. Kaartjes zijn te koop aan de steigers. Tijdens de Zompendag bedragen de kosten drie euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis mee.
De Berkelzomp Fute is één van de vier boten van de Stichting Berkelzomp. Met deze zompen kunnen van april tot november toeristische vaarten gemaakt worden in de plaatsten Borculo, Lochem, Eibergen en Almen.


www.stichtingberkelzomp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant