Leren om zelf overheidszaken te regelen via de computer

Algemeen

BORCULO - Iedereen die het lastig vindt om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente, of om online werk te zoeken bij het UWV, de belastingaangifte te doen of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen, kan terecht bij de cursus Digisterker bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Nieuw is dat deze cursus wordt nu in de avonduren wordt gegeven.

In deze cursus leert men de weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leert men hoe een DigiD aan te vragen en gebruiken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven in de Bibliotheek Borculo. De startdatum en -tijdstip is woensdag 10 oktober, om 19.30 uur. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis. Niet-leden betalen zestig euro. Lid worden van de Bibliotheek kan al voor 52 euro per jaar. Men kan dan niet alleen de Digisterkercursus volgen, maar ook gebruik maken van alle andere dienstverlening, zoals boeken en tijdschriften lenen, men krijgt korting op voorstellingen van Theater de Storm en men kan gebruik maken van het lenen van e-books en de online cursussen.

Aanmelden of vragen stellen kan via www.oostachterhoek.nl/digisterker of telefonisch via het Servicebureau: 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant