Finest Truth. Foto: Josanne v.d. Heijden
Finest Truth. Foto: Josanne v.d. Heijden

Taste Live met Mothers Finest Tribute

Algemeen

GROENLO - Bij Rockcafé Taste vindt op zaterdag 29 september Taste Live plaats, met medewerking van Finest Truth. Dat is een Mother Finest-tribute. Het optreden begint om 22.00 uur; de entree is vrij.

Finest Truth is een energieke tribute-band van de Amerikaanse Funk-Rockband Mother's Finest.
De band in opgezet door vier enthousiaste personen, een zeer goede zangeres en drie professionele muzikanten. De combinatie van een goede stage-performance, een powervolle soulstem, een Funk-groovende rythmsectie, en scheurende gitaarriffs maken van deze band een top-tribute.

Mother's Finest is het best te omschrijven als een band die funk, rock, gospel, r&b, maar ook metal en jazz tot een nieuw genre wist te creëren. Hun hoogtepunt lag geheel in de zeventiger jaren tot in de vroege jaren tachtig. Mother's Finest bestaat nog steeds want momenteel ligt hun nieuwe album in de schappen. De leden van Finest Truth speelden afzonderlijk in bekende cover-, rock-, funk-, soulbands al dan niet met eigen werk. Het idee van een Mother's Finest-tribute ontstond doordat zij regelmatig met elkaar speelden en er achter kwamen gezamenlijk een klik te hebben met de bekende Funk-Rock band uit de US.

Finest Truth is Tamara Vincent - Leadvocals; Leonard Sumah - Guitar/backingvocals; Bob Tumansery - Bass/backingvocals; Rich Tumansery - Drums/backingvocals.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant