Het winnende team van de Brouwershoek met coach René Klein Wassink. Foto: Jan Hendriksen,
Het winnende team van de Brouwershoek met coach René Klein Wassink. Foto: Jan Hendriksen,

Brouwershoek winnaar spannende Interdorpsspelen

Algemeen

RUURLO – Tot op het laatste moment bleef de strijd super spannend. Maar uiteindelijk besliste het laatste spel, de rode draad, de eindklassering. Met miniem verschil van een punt won het team Brouwershoek zaterdagmiddag op de Blikmansweide de Interdorpsspelen tijdens de Septemberfeesten.

Door Jan Hendriksen

Door de overwinning van de Brouwershoek prolongeerde de Ruurlose buurtschap de felbegeerde 'Zeskamptitel'. Want ook vorig jaar won 'Rondum de Brouwer' de sportieve strijd, met dit jaar achttien deelnemende teams. Verrassend werd nieuwkomer Wierssenhook tweede. Derde werd De Bruil 1. Dat de Brouwershoek de titel binnen sleepte was te danken aan de fysieke spelen. Met de optimale inzet van de joker op het derde spelonderdeel 'Moar ik zag niks want ik mos….' scoorde de winnaar het maximaal aantal te behalen punten (36). Doel bij dit spel was om zoveel mogelijk water over te brengen in een fles. Ook won de Brouwershoek de rode draad waarbij men na het afleggen van een hindernisparcours met een katapult een tennisbal op een bord moest schieten. Op het eerste spel 'Zevende schijf' werd de winnaar derde en bij het tweede spel 'Hupsakee' vijfde. Het zag er zaterdagmiddag voor aanvang van de spelen er absoluut niet naar uit dat de Brouwershoek tot winnaar zou worden uitgeroepen. Vrijdagavond bij het openingsspel 'Kopspijkeren' reikte men namelijk niet verder dan een veertiende plaats. Dit jaar had de Interdorpsspel commissie van Oranjevereniging Ruurlo gezocht naar een meer interactief kennisspel voor het hele team en besloot men om de mobiele telefoon hiervoor in te zetten. Via een te downloaden app kon men als team antwoorden geven op twintig vragen. Niet alleen het juiste antwoord maar ook de snelheid waarmee geantwoord werd telde mee. De teams sprokkelden met hun goede antwoorden zoveel mogelijk slagen bij elkaar en aan het eind van het spel vertegenwoordigde een 'spijkeraar' de mogelijkheid om met die verdiende slagen de spijker zo ver mogelijk in het hout te drijven. Winnaar was de ploeg die de spijker het diepst in het hout wist te slaan. En dat was Bruil 1. Wim Meerbeek en Geert Cornelissen waren de presentatoren tijdens het sportieve evenement. Het winnende team van Brouwershoek onder leiding van coach René Klein Wassink bestond uit Jasper Knoef, Nick Wezinkhof, Tom Wezinkhof, Roy Stegeman, Inge Schippers, Anouk te Winkel en Elles Leijdekkers. Einduitslag: 1. Brouwershoek 107 punten; 2. De Wierssenhook 106; 3. De Bruil 1 104.

Bij het rode draad spel moest men na het afleggen van een hindernisparcours met een katapult een tennisbal op een bord schieten. Foto: Jan Hendriksen,

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant