Grote zoekactie naar vermiste Eibergse (72)

Loes de Groot-Veenendaal wordt vermist; mensen met tips wordt verzocht te bellen met de politie op 0900-8844.
Loes de Groot-Veenendaal wordt vermist; mensen met tips wordt verzocht te bellen met de politie op 0900-8844.

EIBERGEN/ENSCHEDE - De 72-jarige Loes de Groot-Veenendaal wordt sinds dertien dagen vermist. De Eibergse liep vorige week zondag weg uit het MST Ziekenhuis, waar zij was opgenomen vanwege een depressie. Zoekacties door politie en familie en bekenden leverde tot op heden geen enkel spoor op. Zaterdagochtend wordt er vanuit Enschede Zuid een grootscheepse zoekactie op touw gezet, met medewerking van Rescue Team Friesland. Daarbij worden onder meer speciaal opgeleide honden en een sonarboot ingezet.

De politie zocht eerder al met onder meer een helikopter en een drone naar Loes de Groot. Dat leverde geen enkel aanknopingspunt op waardoor het lastig zoeken is naar de 72-jarige vrouw. De familie vermoedt sterk dat zij zich ergens tussen Enschede en Eibergen bevindt.

Daar wordt zaterdag de zoekactie op gericht. Die begint om 10.00 uur met een briefing bij Recreatiepark Het Rutbeek aan de
Jacobsrietweg 182 in Enschede. De familie hoopt op veel steun en hulp. Zij hebben een Facebook-pagina - Vermissing Loes, waar zoveel mogelijk informatie en foto's op worden gedeeld.

Meer berichten