Touwtrekkers Heure presteren goed

HEURE/EIBERGEN - Vorig weekend werd de touwtrekcompetitie in het gewest Oost afgesloten met drie podiumplaatsen voor Heure.

Het jubilerende ttv Bekveld was gastheer van het laatste competitietoernooi gewest Oost. Om 11 uur begonnen de wedstrijden in de 680 kg A- en B-klasse en de Jeugdklasse. Het combiteam Vorden-Heure in de jeugd werd kampioen. Bekveld A tweede en de Duitse vrienden van Phillipinenburg werden na een inhaalrace derde.
Het tweede jeugdteam Heure-Vorden haalde een mooie zesde plaats in een veld van tien teams. De heren maakten het in de 680 A klasse nog echt spannend. Na afloop van het reguliere programma was Heure de voorsprong van acht punten op Vorden kwijt en moest er een beslissingswedstrijd komen om uit te maken wie zich kampioen mocht noemen. Ook deze match werd een gelijkspel. Dus een derde trekbeurt was nodig voor Heure om het kampioenschap toch binnen te halen. Een derde plek was er voor Eibergen.
's Middags kwamen de heren 600 kg en de Dames in actie. De dames van Heure stonden op een vrij solide tweede plek en wisten deze te behouden. Kampioen werd Eibergen met een derde plaats voor Monnickendam. Er werd ook nog een vrije klasse zestallen gehouden, deze werd ook gewonnen door Heure.

Nu op naar de Wereld Kampioenschappen in Kaapstad, Zuid-Afrika. Een grote groep van ttv Heure zal hier deelnemen in de Nationale teams 680 en 720 kg, de Mix 580 kg en een aantal jeugdleden maakt z'n opwachting in het nationale Jeugdteam.

Meer berichten