Afgelopen zaterdag werden de verschillende borden al door de buurtbewoners langs de Willem Alexanderlaan geplaatst. Foto Kan Hendriksen
Afgelopen zaterdag werden de verschillende borden al door de buurtbewoners langs de Willem Alexanderlaan geplaatst. Foto Kan Hendriksen (Foto: )

Koninklijke familie siert Willem Alexanderlaan

RUURLO – Hoe toepasselijk kan het zijn. De Willem Alexanderlaan heeft dit jaar een nieuwe straatversiering waarin het gezin van Koning Willem Alexander centraal staat. Er zijn in de 'laan' de komende dagen namelijk maar liefst 69 portretten van de Koninklijke familie te bewonderen tijdens de verlichtingsroute in het kader van de Septemberfeesten. De Rijksvoorlichtingsdienst kwam er zelfs aan te pas. "De Koning heeft ons hoogstpersoonlijk goedkeuring gegeven om het portretrecht van hem, zijn vrouw Maxima en drie dochters te mogen gebruiken", zo verklaart bestuurslid Dick Kreeftenberg van de buurtvereniging met een grote glimlach.

Er leefde al een tijdje het idee en de wens om de 'vogels' die al een jaar of acht de Willem Alexanderlaan sierden tijdens de Septemberfeesten te vervangen voor een nieuwe versiering. En toen de vogels via Marktplaats uitvlogen naar het Utrechtse Tienhoven en de actieve buurtvereniging vorig jaar duizend euro ontving uit het fonds 'Appeltjes van Oranje' werden de koppen bij elkaar gestoken. "De gift van het Oranjefonds was een unieke kans om de nieuwe straatversiering deels te kunnen bekostigen", zo laat secretaresse Miranda Klein Leugemors van de buurtvereniging weten. Onder voorzitterschap en grote inspiratie van Bart de Rouw ging men aan de slag en werden zeventien verschillende poses van Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane op borden afgedrukt. Zo zijn een ieder apart terug te vinden op een van de borden maar ook in diverse andere samenstellingen. Ook behoren Paleis Noordeinde en de Gouden Koets tot een van de afbeeldingen die vanaf de Van Heeckerenlaan tot aan de Peppelenhof te bewonderen zijn. Woensdagavond wordt bij de Koningslinde, die door de gemeente Berkelland in 2013 aan Ruurlo werd geschonken en aan de Willem Alexanderlaan is gepland in het kader van de troonswisseling van Koningin Beatrix en Prins Willem Alexander een speciale boog en portret van de Koninklijke familie geplaatst die natuurlijk feestelijk 'nat' wordt gemaakt door de 59 leden tellende buurtvereniging. "We hebben Willem Alexander, Maxima en hun drie dochters daarvoor ook uitgenodigd. Maar de RVD heeft de komst nog niet bevestigd. Maar wie weet", zo verklaart Dick Kreeftenberg tot slot met een flinke grijns op zijn gezicht.


Meer berichten