Astrid Sprukkelhorst (l) en Kayra Hilferink met hun oorkonde. Foto: PR.
Astrid Sprukkelhorst (l) en Kayra Hilferink met hun oorkonde. Foto: PR. (Foto: )

Ruurloërs zwemmen voor A Local Swim ALS in Lemsterdok 2500 euro bij elkaar

RUURLO/LEMMER – Zaterdag 8 september 2018 zal nooit vergeten worden door de Ruurlose Astrid Sprukkelhorst (55). Samen met haar schoondochter en plaatsgenoot Kayra Hilferink (19) zwom Sprukkelhorst in het open water van het Lemsterdok in Lemmer voor de actie A Local Swim ALS.

Door Jan Hendriksen

Ruim anderhalf jaar geleden verloor Astrid Sprukkelhorst haar man Gerrit. Hij overleed op 53-jarige leeftijd aan ALS. De ernstige ziekte waarbij de spieren dunner en minder krachtig worden, greep heel snel om zich heen bij de Ruurloër. In het kader van dit verlies namen Astrid en Kayra deel aan de A Local Swim in Lemmer. Meer dan twee kilometer zwemmen: wat was het een opgave en zeker toen de emoties mee gingen spelen.

Kayra Hilverink ging als een speer door het water terwijl Astrid na een paar honderd meter niet meer vooruit kwam. "Ik vertelde Kayra dat zij moest doorgaan en niet op mij moest gaan wachten", zo liet Astrid na afloop weten.

Kayra was binnen 45 minuten over de finish. Astrid een behoorlijke tijd later. Astrid: "Na een paar honderd meter heb ik mijn wetsuit uit gedaan. Ik ging verder in mijn badpak en met dank en de steun van vele supporters familie, vrienden en bekenden heb ik de finish gehaald. Zonder die ondersteuning had ik het niet gehaald. Een paar honderd meter voor mijn finish kwam Kayra mij tegemoet zwemmen om samen de finish te bereiken. Wat een ervaring, wat een emoties. Na onderzoek van een arts moest ik even bijkomen en daarna heb ik mijn kinderen en anderen omarmd."

Van de kinderen kreeg Astrid een prachtige oorkonde en er waren ook medailles en mooie woorden van het ALS-team voor Astrid en Kayra. Zij bedanken iedereen voor de donaties en mooie woorden.

"We hebben meer dan 2500 euro bij elkaar gezwommen voor de Stichting ALS. En dat is een prachtig bedrag. We kunnen terugzien op een hele mooie actie."

Meer berichten