De optocht, een van de hoogtepunten. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen.
De optocht, een van de hoogtepunten. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen.

Barchems Feest wordt afgesloten met Spätschoppen

Algemeen

BARCHEM – In het kader van het vijftigjarig bestaan van Vereniging Contact Barchem vindt er zondag 26 augustus als sluitstuk van het Barchems Feest een speciaal Spätschopmiddag plaats op het Dorpsplein (bij slecht weer in de feestelijk versierde sportzaal van dorpshuis 't Onderschoer).

Door Jan Hendriksen

Medewerking verlenen de Bargkapel, het Brook Duo uit Markelo en de Tijdbrekers uit Barchem. Vereniging Contact Barchem tekent jaarlijks voor de organisatie van het Barchems Feest. Het Barchems Feest vindt dit jaar plaats van dinsdag 21 tot en met zondag 26 augustus plaats. Afgelopen zondag werd al een klein voorschot op het feest genomen met een speciale openluchtkerkdienst op het Dorpsplein waar deze week ook talloze andere festiviteiten en activiteiten zullen plaatsvinden.

Dinsdagavond 21 augustus wordt het Barchems Feest op het Dorpsplein om 20.00 uur officieel geopend met muzikale medewerking van muziekvereniging Crescendo. De organisatie van deze avond wordt verzorgd door Buurtvereniging Zuydtzicht. Woensdag 22 augustus vindt er vanaf 14.30 uur in dorpshuis 't Onderschoer een seniorenmiddag plaats voor alle senioren uit Barchem, Zwiep en Nettelhorst met een hapje en een drankje en met muzikale medewerking van het Brook Duo uit Markelo. Woensdagavond vindt om 20.00 uur in 't Onderschoer de eerste theatervoorstelling van het trio Enge Buren plaats. Na afloop verzorgt DJ Triësto de muziek. Deze theatervoorstelling wordt donderdagavond 23 augustus om 20.00 uur herhaald. Op deze avond verzorgt de Ruurlose band De Sleppers voor het muzikale na programma. Entree beide avonden tien euro. Kaarten voor deze theatervoorstellingen zijn in de voorverkoop nog verkrijgbaar bij Vakman Koeleman zo lang de voorraad strekt.

Vrijdag 24 augustus is er van 9.00 tot 11.00 uur een voorstelling voor kinderen van unit 2 en jongsten unit 3 van De Barchschole en van 11.00 tot 13.00 uur voor de oudste kinderen van unit 3 en kinderen van unit 4. Daarna gaat om 12.00 uur de kermis op het Dorpsplein open en verzorgt vanaf 21.00 uur in 't Onderschoer de Milennium Showband de muziek met in het voorprogramma de band Switch.

Zaterdag 25 augustus verzorgen muzikanten van Crescendo vanaf 7.00 uur de reveille in en rond Barchem. Om 11.30 uur vertrekt de optocht en vanaf 12.30 uur is de kermis open. Speciaal in het kader van het vijftigjarig bestaan van Vereniging Contact Barchem wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur een kunstwerk op het Dorpsplein onthuld en is er een speciale jubileumverrassing, waarna aansluitend om 15.00 uur de vogelschietwedstrijden voor mannen, vrouwen en jeugd beginnen. Om 17.30 uur vinden de prijsuitreikingen van de optocht en de volksspelen op het Dorpsplein en met slecht weer in 't Onderschoer plaats. De muziek op het Dorpsplein en met slecht weer in 't Onderschoer wordt zaterdagmiddag verzorgd door de band Joint Adventure en DJ Ronny. Zondag 26 augustus wordt het Barchems Feest om 13.00 uur afgesloten met het speciale Spätschoppen op het Dorpsplein

Speciale munten
Nieuw dit jaar is dat er door HCR In de Groene Jager, dorpshuis 't Onderschoer en Recreatiecentrum De Heksenlaak speciale consumptiemunten worden uitgegeven tijdens het Barchems Feest, de zogenaamde HIB-munten (Horeca In Barchem). Deze kosten 2,20 euro per stuk en zijn te gebruiken tijdens het Barchems Feest en daarna tot en met zondag 9 september.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant