Nacht van de Vleermuis

Algemeen

NEEDE - Stichting Vleermuizendorp Neede wil op vrijdagavond 24 augustus inwoners van Neede en andere geïnteresseerden een inkijk geven in het heden en de toekomst van haar nieuwe locatie: Natuurpark Kronenkamp. De bedoeling is om op het terrein te gaan spotten naar vleermuizen. Zijn er die avond vleermuizen en zo ja, welke soort? Wat zijn de voorwaarden voor een kansrijke plek voor vleermuizen en hoe wordt daar op de Kronenkamp op ingespeeld?

Voor de Stichting vleermuizendorp Neede zijn het roerige tijden waarin ontzettend veel gebeurt. Nadat duidelijk was dat er voor de expositie Vleermuizen op zolder geen toekomst lag in hessenboerderij De Meijer, moest men op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden op de voormalige waterzuivering in Neede, inmiddels omgedoopt tot Natuurpark Kronenkamp. De vaste expositie in de hessenboerderij vond een tijdelijk onderkomen in het Bezoekerscentrum Leudal in Midden-Limburg, waar een themaexpositie over vleermuizen is ingericht.

Op de Kronenkamp is al enorm veel werk verzet. Vanaf volgende maand wordt de indrukwekkende ontvangst- en expositieruimte gebouwd. Een unieke plek om vleermuisexcursies en –activiteiten te organiseren of te starten. Momenteel wordt gewerkt aan een vleermuiswinterverblijf dat mede dankzij een bijdrage uit het SBNL Natuurfonds gerealiseerd kan worden. Helaas is dit verblijf straks niet toegankelijk voor publiek. De 24ste september echter kunnen belangstellenden nog een kijkje nemen in de indrukwekkende ruimte.

Naast het verblijf op de Kronenkamp beheert Stichting Vleermuizendorp Neede op dit moment meerdere vleermuisverblijven, ook buiten Neede. De organisatie vertelt er de 24ste alles over. Bezoekers zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom aan de Kronenkamp 14, Neede.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant