In totaal namen 25 teams deel aan het beachvolleybaltoernooi van Tornax. Foto: PR.
In totaal namen 25 teams deel aan het beachvolleybaltoernooi van Tornax. Foto: PR.

Beachvolleybaltoernooi Ruurlo

Algemeen

Toernooi voor tweede keer bij recreatiecentrum de Meene

RUURLO – Volleybalvereniging Tornax hield zaterdag 11 augustus voor de vierde keer een beachvolleybaltoernooi in Ruurlo. Dit jaar vond het toernooi voor de tweede keer plaats op de prachtige beachvolleybalvelden van recreatiecentrum de Meene. In totaal namen bijna 25 teams deel aan het toernooi.

Vanwege de toenemende belangstelling besloot de organisatie om een derde veld erbij te leggen. Dit werd door deelnemende teams enthousiast ontvangen. Elke klasse had daarmee haar eigen veld waar de poulewedstrijden op afgewerkt werden. Er werd binnen 'mix recreatief' gespeeld in teams van vier personen.

Binnen 'prestatief' speelden mannen en vrouwen (aparte klasses) twee tegen twee. Het spelniveau op het toernooi is de afgelopen jaren flink toegenomen. Volleybalvereniging Orion uit Doetinchem was goed afgevaardigd met diverse (ere)divisie volleyballers uit de zaal.

Ook speelde Hagenees Casper Haanappel mee. Hij was net een dag voor het toernooi teruggekomen als beachvolleyballer van de FIVB World Tour 2018. Als beachvolleyballer speelt hij onder andere in de Nederlandse Eredivisie. Haanappel was, ondanks de kleinschaligheid, enthousiast over het toernooi: "Het is tof om in zo'n mooie omgeving te mogen spelen".

Goed bevallen
Het toernooi werd daarnaast opgeluisterd door Meike Klaibeda uit Groningen. Haar ouders waren een week in Ruurlo op vakantie waar zij op bezoek kwam. Na het oriënteren van mogelijke activiteiten in de regio, stuitte ze op het beachvolleybaltoernooi. De organisatie van het toernooi regelde vervolgens dat ze mee kon spelen in het team van Kwik, Kwek en Kwak, waarin oud Tornax-spelers Yvette Koeleman en Daniek Wesselink speelden. "Ik was blij dat ik bij een voor mij onbekend team mee mocht spelen. Het toernooi is mij goed bevallen. Volgend jaar kom ik zeker terug."

Recreanten
Binnen de recreantenpoule won team Marianum, scholengemeenschap uit Groenlo, gevolgd door Team Nijhuis uit Borne en De Zandhappers uit Ruurlo. De teams Ametroelas, Pooohh, Shiny Balls en Reurpop vulden de overige plekken op. Binnen de vrouwen prestatieklasse won K & S gevolgd door Gotink, Beachknallers, Buut'n oasem, Wolf/Paus en Kwik, Kwek en Kwak.

Prestatief
Binnen 'mannen prestatief' waren er vanwege de flinke belangstelling twee poules. Een van de twee poules werd gewonnen door het team 'Meedoen is belangrijker dan winnen' waarin de Ruurlose volleyballer Bas Brokking en Orion-speler Luuk Pasman speelden. In de andere poule werd er gewonnen door Pietje & Sjoof waarin Barchemmers Dion Rouwenhorst en Ties Lubberdink speelden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant