Saints 'n Sinners liet het publiek muziek uit de pophistorie horen. Foto: Jan Hendriksen
Saints 'n Sinners liet het publiek muziek uit de pophistorie horen. Foto: Jan Hendriksen

Reurlse Pompdagenmunten worden massaal verzilverd

Algemeen

'Reurlse vakantieborrel' slaat bij publiek aan

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Menig Ruurloër had er nog vele in een laatje of in een speciaal daarvoor bestemd bakje of kopje liggen: consumptiemunten van de voormalige Reurlse Pompdagen. Afgelopen zaterdagavond konden de nog in omloop zijnde munten van de voormalige Stichting Reurlse Pompdagen verzilverd worden tijdens de 'Reurlse Vakantieborrel' op het Kerkplein met muziek van de band Saints 'n Sinners en DJ Cota.

En dat er nog duizenden Reurlse Pompdagen consumptiemunten in omloop waren bleek al snel. De belangstelling voor de 'Reurlse Vakantieborrel' was namelijk groot. Tussen de vijf- en zeshonderd mensen hadden de weg naar het Kerkplein gevonden.

Stichting Reurlse Pompdagen kreeg het afgelopen jaar regelmatig de vraag: "Kan ik nog mijn oude munten inleveren, want ik heb er nogal wat." Natuurlijk wilde de stichting graag aan deze vraag tegemoet komen. "Het was alleen nog even zoeken naar het juiste moment", zo verklaarde voorzitter Esther Tortolero-Walta van de Stichting Reurlse Pompdagen die per 1 augustus verder is gegaan onder de naam Stichting Mooi in Ruurlo.

Nieuwe stichting
"We zijn al ruim een half jaar bezig met het oprichten van deze nieuwe stichting en we verwachten eind augustus meer te kunnen vertellen over onze doelstelling en de activiteiten die we (gaan) organiseren", aldus Esther Tortolero-Walta. Samen met de Ruurloërs Sven Bonsel, Hans Ribbers, Jeroen ter Heege en Henk Rothman vormt zij het nieuwe bestuur van Stichting Mooi in Ruurlo.

Tussen de vijf- en zeshonderd mensen vierden een feestje op het Kerkplein

Met ondersteuning van Evenementenstichting De Weide bestaande uit de Ruurlose horecaondernemers Hans Ribbers (De Tapperij), Rob Dolphijn (De Naober), Geert van Tuil (De Keizerskroon) en Peter van de Wetering (Café Nijenhuis) die ook de horeca-activiteiten tijdens de Septemberfeesten exploiteren, verhuurbedrijf dezeTenthuren.nl en de Ruurlose folkloristische dansgroep de Achterhookse Folkoredansers bouwde de opgeheven Stichting Reurlse Pompdagen zaterdagavond feestje. De band Saints 'n Sinners liet het publiek in hoog tempo alle uithoeken van de pophistorie horen: Queen, Nena, the Beatles, ACDC, het Goede Doel, de Dijk. Je kon het zo gek niet bedenken of ze konden het spelen.

Eenmalig?
Of de 'Reurlse Vakantieborrel' een eenmalige gebeurtenis was moet nog blijken. "We moeten alles nog evalueren. Maar wie weet organiseren we die dan als Stichting Mooi in Ruurlo volgend jaar ook weer in aanloop naar de Reurlse Zommerdagen", aldus Esther Tortolero-Walta zondagmorgen toen er in de tent op het Kerkplein een oecumenische kerkdienst plaatsvond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant