Roel Heij (li.) en Franz-Josef Menker leiden u langs de Berkel over sporen van een religieus verleden, hier voor het  portaal van de Stiftskerk Vreden. Foto: eigen foto
Roel Heij (li.) en Franz-Josef Menker leiden u langs de Berkel over sporen van een religieus verleden, hier voor het  portaal van de Stiftskerk Vreden. Foto: eigen foto

Kerken, kloosters en reformatie langs de Berkel

Dagexcursie van Vreden naar Zutphen

REGIO - De Duits-Nederlandse grensregio was in de tijd van de reformatie een religieus brandpunt. In onze tijd kunnen belangstellenden op zoek gaan naar de sporen van dit verleden. Geschikt daarvoor is een excursie per bus op zaterdag 15 september. De excursie wordt aangeboden door de Volkshogeschool van onder andere Ahaus en Vreden (VHS) samen met het Katholiek opleidingsinstituut Kreis Borken (KBW).

Onder reisleiding van Franz-Josef Menker en Roel Heij gaat de reis van de Stiftskerk in Vreden via de barokke Sint-Franciscuskerk in de Duitse plaats Zwillbrock naar de Oude Mattheuskerk in Eibergen. De protestantse gemeente in Eibergen was in de begintijd van de reformatie verantwoordelijk voor de nabijgelegen plaatsen Rekken en Haarlo. De reis passeert de achthoekige protestantse kerk in Haarlo voordat Zutphen aan de monding van de Berkel wordt bereikt. Daar kunnen deelnemers de Wijnhuistoren beklimmen, de Walburgiskerk bezichtigen en een stadswandeling maken.
De start is 10 uur en het einde is 19 uur bij de Stiftskerk in Vreden(D). De excursie kost veertig euro inclusief busreis, entree, reisbegeleiding, eenvoudige lunch en koffie aan het eind van de middag. Aanmelden kan tot 7 september bij de VHS www.vhs-aktuellesforum.de, tel. 0049 2561 95370 of bij het KBW www.kkbw.de/borken. Voor informatie kan men contact opnemen met Roel Heij 06 23042960.

Meer berichten