De tuin van de familie Bannink. Foto: PR
De tuin van de familie Bannink. Foto: PR

Opentuinendag in Barchem en Ruurlo

RUURLO/BARCHEM - Twee tuineigenaren in Ruurlo en Barchem stellen hun tuin open voor tuinliefhebbers. Het zijn twee totaal verschillende tuinen. Men is er welkom op zondag 19 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. De tuinen liggen op 4,5 km afstand van elkaar. Het begint te nazomeren maar er is veel te zien in deze tuinen ondanks alle droogte. Sommige planten en bloemen beginnen nu pas.

De tuin van Hermien en Bertus Bannink is een wat kleinere tuin, ongeveer 850m² De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig, een groene oase. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van eenjarigen, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia's. De tuin is te vinden aan de Lochemseweg 6 in Barchem. Entree: vrije gift; koffie en thee verkrijgbaar.

Ook open is de Hof te Ruurlo in Ruurlo. De tuin van Marcel en Wim is 1100 m² en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage-achtige tuin waaronder 575 verschillende soorten hosta's. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. Hof te Ruurlo is gelegen naast de molen Agneta aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator, kinderwagen en dergelijke. Honden zijn niet toegestaan.

Meer berichten