Het echtpaar Scheper met burgemeester Van Oostrum. Foto: Gerard Scheper
Het echtpaar Scheper met burgemeester Van Oostrum. Foto: Gerard Scheper

Jan en Dini Scheper zestig jaar getrouwd

RUURLO – De kennismaking vond op de eerste dag van 1955 in Barchem plaats, tijdens een Nieuwjaarsbal bij Hotel Meilink. Jan Scheper was er die avond met zijn vrienden vanuit Geesteren naar toe gefietst. Dini Stokkink met vriendinnen vanuit Ruurlo. Jan Scheper (81) en Dini Scheper – Stokkink (79) waren zondag 5 augustus zestig jaar getrouwd. Maandagmorgen bracht burgemeester Joost van Oostrum namens de gemeente Berkelland de felicitaties aan het diamanten echtpaar over. Hij kwam niet met lege handen. Een prachtig boeket siert inmiddels de woonkamer in appartementencomplex Hemminkhof waar Jan en Dini alweer ruim zeven jaar met groot plezier wonen.

Door Jan Hendriksen

Na ruim drieënhalf jaar verkering stapten Jan en Dini op 5 augustus 1958 in het huwelijksbootje. Het paar trouwde op het gemeentehuis in Borculo en de bruiloft werd bij Geesink in Geesteren gevierd. Na de huwelijksdag trok het paar bij de vader en moeder van Jan in om na bijna een jaar te verhuizen naar Zeist. Jan stapte namelijk in de voetsporen van zijn vader die een kapperszaak had in Geesteren. In Zeist kon hij filiaalhouder van een kapperszaak worden. In Zeist was Jan zeer actief met kapperswedstrijden waar hij vele prijzen won. Tevens was hij er jurylid. "En toen in 1965 zich een huurpand aan de Borculoseweg in Ruurlo aandiende, ben ik een eigen kapperszaak begonnen. Want dat was mijn grote wens. Maar we hadden de tijd niet mee in die jaren. Jongens lieten in de jaren zestig en zeventig de haren groeien naar voorbeeld van de mannen van The Beatles. Ze kwamen maar een keer per jaar over de vloer om hun haren te laten knippen", zo zegt Jan als we in herinnering naar die tijd teruggaan. Jan werd melkventer in Borculo. En toen dit beroep door zuivelcoöperatie Coberco werd gesaneerd werkte Jan tot zijn pensionering op de 'poederfabriek' van Coberco in Lochem. In al die jaren verzorgde Dini het huishouden en trok ze jarenlang van huiskamer naar huiskamer in Ruurlo en omgeving voor de alom bekende Tupperware-avonden.

Hobby's
In al die jaren was er ook tijd voor hobby's. Bijna vijftig jaar speelde Jan klarinet bij de Ruurlose muziekvereniging Sophia's Lust. Dini: "En ik bewaar dierbare herinneringen aan de periode toen ik zitting had in de evenementencommissie van Vriendenkring van Sophia's Lust. Een prachtige actieve periode met talloze activiteiten die we ontplooiden. Het zorgde voor de nodige extra financiële armslag van de vereniging. Met een aantal bestuursleden van toen hebben we nog intensief contact. Jammer genoeg is de Vriendenkring inmiddels gestopt. " Daarnaast was Jan vele jaren elftalleider bij voetbalvereniging Ruurlo en maakte hij als vrijwilliger deel uit van de bezorgingsgroep van Tafeltje Dekje Ruurlo. Dini was actief bij de Borculose klootschietvereniging Dijkhoek.

Momenteel zijn Dini en Jan nog zeer actief voor Stichting Hemminkhof die de ontmoetingsruimte van van het gelijknamige appartementencomplex exploiteert waar het echtpaar woont. Ook bij de Welfare Ruurlo zijn Jan en Dini actief. Dini schenkt er koffie en Jan legt in woonzorgcentrum De Bundeling wekelijks op maandagmiddag een kaartje. Jan en Dini hebben vier kinderen, vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Het diamanten huwelijksfeest werd zondag met familie, vrienden, kennissen en buren gevierd. De buurt had naar goede Achterhoekse traditie aan de voordeur voor een prachtige fleurige versierde boog gezorgd.

Meer berichten