Foto: Jan Hendriksen
Foto: Jan Hendriksen (Foto: )

Rommelmarkt Vrouwen van Nu Ruurlo: 'Vrouwen bloot, handel dood'

RUURLO – De vaste marktverkopers van de Ruurlose weekmarkt op het Kerkplein weten het al jaren: "Vrouwen bloot handel dood". Dit gezegde was ook zaterdag van toepassing. De publieke belangstelling en de 'handel' tijdens de jaarlijkse rommelmarkt van de Vrouwen van Nu Ruurlo bleef door de hoge zomerse temperaturen achter in de vergelijking met de voorgaande edities. Maar toch keek Dini Ligterink van de Rommelmarktcommissie van de Vrouwen van Nu Ruurlo tevreden terug op de 26ste editie.

Door Jan Hendriksen

"Zeker kwalitatief hadden we vandaag goede spullen te koop. Tijdens de tweemaandelijkse inbreng op de eerste zaterdag van de even maanden hebben we veel goede spullen ingenomen. En daar zijn we zeer content mee. Die gingen dan ook grif over de 'toonbank'," aldus Ligterink. Samen met enkele tientallen leden en met hulp van de nodige 'mansleu' zorgden de vrouwen voor een overzichtelijke rommelmarkt. Vooral in de eerste twee uur wist het publiek de weg naar de markt te vinden. Na het middaguur ebde de belangstelling weg. Daarom was men zaterdag om twee uur al druk in de weer om de overgebleven spullen weer op te ruimen. "De nog goede bruikbare goederen gaan terug in de opslag. De minder goede gaan naar de stort en de niet verkochte boeken schenken we aan de oud-papieractie van vv Ruurlo. En aan de spullen waar een 'stekker' aanzit worden voor een klein bedrag aan een opkoper uit Terborg verkocht die het naar een weeshuis in Polen brengt."

Een groot deel van de opbrengst van de mark komt ten goede aan de algemene activiteiten die de vereniging organiseert. Ligterink: "En een deel wordt geschonken aan de Kerstmiddag die we voor de Ruurlose ouderen organiseren." Ligterink sprak zaterdag de twijfel uit of de rommelmarkt op termijn zijn bestaansrecht behoudt. "We worden met z'n allen steeds ouder. Het valt sommige vrijwilligers zwaar. En of we in de toekomst onze vaste opslaglocatie kunnen behouden is ook nog de vraag. Kunnen we daar niet meer terecht dan zou het zo maar kunnen zijn dat we een punt achter de rommelmarkt moeten zetten. En dat zou ontzettend jammer zijn. Wie nog een geschikte ruimte voor ons weet. Laat het ons weten."

Meer berichten