De doorwaadbare plaatsen zijn geliefd bij de deelnemers. Foto: Achterhoek Foto/Gradus Derksen
De doorwaadbare plaatsen zijn geliefd bij de deelnemers. Foto: Achterhoek Foto/Gradus Derksen

Tweede lustrum Paarden4daagse Barchem

Algemeen

BARCHEM – Voor het tiende achtereenvolgende jaar organiseert de Barchemse menvereniging De Bergmenners in augustus de Barchemse Paarden4daagse. Het evenement voor aanspanningen en ruiters 'onder het zadel' vindt dit jaar van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 augustus plaats.

Door Jan Hendriksen

De Commissie Paarden4Daagse Barchem van De Bergmenners heeft weer vier prachtige routes uitgezet, over zowel zandwegen en zandpaden als verharde wegen. De beide doorwaadbare plaatsen in de Slinge, aan de Waterdijk op de grens van Beltrum en Ruurlo (donderdag vanaf 11.00 uur) en nabij museumboerderij De Lebbenbrugge in Borculo (zaterdag vanaf 10.00 uur) vallen ieder jaar weer erg in de smaak bij zowel deelnemers als publiek.
Vanaf de eerste editie fungeert Recreatiecentrum De Heksenlaak aan de Zwiepseweg in Barchem als start- en finishterrein voor zowel de deelnemers 'onder het zadel' als 'aangespannen'. De gepijlde routes zijn dagelijks zo'n vijfentwintig tot dertig kilometer lang. Er kan dagelijks tussen 9.30 en 12.00 uur gestart worden. Men moet wel zorgen dat men vóór 16.00 uur weer terug is op het start- en finishterrein.

Pauzelocaties
Dagelijks is publiek van harte welkom bij de verschillende pauzelocaties. Woensdag 15 augustus: vanaf 10.00 uur bij de familie Greutink aan de Dwarsweg 3 in Lochem en vanaf 11.30 uur bij de familie Van der Steur aan de Vennemansweg 2 in Vorden. Donderdag 16 augustus: vanaf 10.00 uur bij de familie Tannemaat aan de Wessel van Eylllaan 8 in Borculo (11.00 uur doorwaarding De Slinge aan de Waterdijk in Beltrum) en vanaf 11.30 uur bij de familie Oudenampsen aan de Kooiersdijk.1 in Ruurlo. Vrijdag 17 augustus: vanaf 10.00 uur bij de familie Meijerink aan de Rommelderdijk 1 in Vorden en vanaf 11.30 uur bij de familie Heilig aan de Gotinkveldweg 2 in Ruurlo. Zaterdag 18 augustus: vanaf 10.00 uur bij de doorwaadbare plaats van de Slinge aan de nabij boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo en vanaf 11.30 uur bij de familie Markerink aan de Stoffersweg 4 in Geesteren.

Openingsrit
In het kader van het tweede lustrum nodigt De Bergmenners de ouderen uit Barchem, ook rolstoelers, uit om dinsdagavond 14 augustus deel te nemen aan de Openingsrit van de vierdaagse. Bij Het Station aan de Borculoseweg kan men om 17.30 uur instappen in de huifkar van Jan Bats uit Borculo. Ook aanspanningen die niet deelnemen aan de vierdaagse kunnen aan deze Openingsrit deelnemen. Opgave hiervoor graag vooraf bij Jo Bats, tel. 06 22 776995. De ouderen worden op het Dorpsplein in Barchem getrakteerd op een 'natje en droogje'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant