Wethouder Marijke van Haaren doet mee aan een spelletje voetbal ter gelegenheid van de opening van de Zomertoer Berkelland. Foto: Rob Stevens
Wethouder Marijke van Haaren doet mee aan een spelletje voetbal ter gelegenheid van de opening van de Zomertoer Berkelland. Foto: Rob Stevens

Tropisch voetbal bij start Zomertoer

Algemeen

BERKELLAND - Maandag 17 juli ging de zomertoer Berkelland officieel van start. Met de aftrap van een spelletje voetbal-bouncebal, naast de pannakooi op Het Elbrink in Borculo. Onder tropische omstandigheden waagde wethouder Marijke van Haaren zich aan een wedstrijdje met een viertal jongeren.

Door Rob Stevens

Normaal gesproken is het weer met een regenbuitje soms voor evenementen spelbreker. Maar een tropisch warme dag en een potje voetbal gaan niet echt samen. De belangstelling was in ieder geval gering. Gelukkig is de zomertoer nog maar net begonnen en staan ook meer verkoelende onderdelen op het programma. En als dit weer blijft aanhouden kan het zijn dat een aantal onderdelen van deze zomertoer verplaatst worden naar de Hambroekplas.

Een van de drijvende krachten achter de Zomertoer is Nicole van Vonno, die als jongerenwerker voor de gemeente werkzaam is. Zij is ingezet om overlast van hangjongeren met een positieve aanpak tegen te gaan. Dat doet ze zo zoveel mogelijk met jongeren zelf. Die ontplooien zelf allerlei plannen en activiteiten. Een tiental van helpt tijdens de zomertoer ook als vrijwilliger. Vrijwilligers zijn herkenbaar aan vrolijke blauwe T-shirt's met de opdruk 'Zomertoer Berkelland', ontworpen door Jesse Arends, één van de vrijwilligers. Jesse zorgt deze middag ook voor de muzikale omlijsting.

Nicole van Vonno: "Er zijn deze vakantie superleuke dingen te doen voor jongens en meisjes van zes tot en met twaalf jaar. Tot eind augustus zijn allerlei zomerse- en vakantieactiviteiten per kern overzichtelijk in kaart gebracht. Dat zijn zowel speciaal voor de zomertoer in het leven geroepen activiteiten als het reguliere aanbod van instellingen. We hebben geïnventariseerd op welke momenten er nog open plekken in de vakantieagenda waren. Onder meer samen met de Sport Federatie Berkelland, Beweegwijs, Kunstwijs zijn speciaal activiteiten voor die 'open agendaplekken' georganiseerd. De jeugd kan dan bijvoorbeeld fietsen, kunst maken, aan een vossenjacht mee doen, de brandweerdag bezoeken, een kanosmokkeltocht varen, brood bakken, spelletjes doen en nog veel meer. Ik kan me heel goed voorstellen deze warme middag veel jongeren bij de Hambroekplas verkoeling zoeken. Maar super dat de wethouder bij de opening aanwezig is."

De paar jongeren die er zijn trekken zich van de hitte niet veel aan. De openingswedstrijd eindigt na twee maal drie minuten in een gelijk spel. Er moet dus meteen al een verlenging plaatsvinden. Aan de blauwe boarding van het luchtkussen zoeken de spelertjes tevreden verkoeling met een bidon water. De Zomertoer Berkelland is officieel van start gegaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant