De organisatoren van de Berkelsafari. Foto: PR
De organisatoren van de Berkelsafari. Foto: PR

Op Berkelsafari tijdens Berkelfestival

Algemeen

BERKELLAND - Voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar vindt op zaterdag 25 augustus een Berkelsafari plaats langs de Berkel bij Rekken, bestemd voor kinderen die van avontuur houden en niet bang zijn voor wilde dieren. Tijdens de safari wordt gezocht naar de 'Big 5' van de Berkel.

De Berkelsafari wordt georganiseerd door Jimmy Kemink en Gerard Lubbers uit Rekken. Zij geven natuureducatie aan kinderen en zijn betrokken bij het beheer van de Berkel bij Rekken. Zo wordt het Berkeldal begraasd met een schaapskudde en een paard. In de winter wordt met een groepje vrijwilligers de opslag gekapt en gedurende het hele jaar wordt de flora en fauna gemonitord. Op de basisschool in Rekken worden alle weetjes erover verteld aan kinderen tijdens speciale natuurlessen. In het voorjaar wordt tijdens NL Doet een opschoondag met kinderen van de basisschool gehouden. Tijdens de laatste editie in maart werd dit voor het eerst samen met kinderen van de Norbertschule uit Vreden gedaan.
Tijdens de Berkelsafari gaan kinderen (met ouders/ begeleiders) mee op expeditie en leren zij alles over het dierenleven in, op en rond rivier de Berkel. De Berkelsafari is onderdeel van het Berkelfestival 2018: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus.

Naast de leukste kinderactiviteiten, zoals de Berkelsafari, een kanosmokkeltocht, theatervoorstellingen aan de Berkel, je weg vinden in een maisdoolhof en samen bruggen bouwen is er nog veel meer te doen. Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er tal van activiteiten te doen voor een breed publiek, van jong tot oud. De pijlers zijn: Water & natuur, Sport & recreatie, Eten & drinken, Kunst & cultuur, Muziek, Geschiedenis, Innovatie & ontwikkeling.

De activiteiten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers en vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende activiteiten in samenwerking met Duitsland, zoals de Berkel Kanorally: een tweedaagse toertocht van Vreden of Ellewick naar Zutphen op 25 en 26 augustus (één dag mee kanoën kan ook).


www.berkelfestival.eu

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant