Michel van Maanen uit Apeldoorn heeft een prachtig assortiment voor ieder wat wils zo bleek in de afgelopen weken. Foto: Jan Hendriksen.
Michel van Maanen uit Apeldoorn heeft een prachtig assortiment voor ieder wat wils zo bleek in de afgelopen weken. Foto: Jan Hendriksen.

Michel van Maanen nieuwe 'bloemenman' op Ruurlose weekmarkt

Algemeen

RUURLO – De Ruurlose weekmarkt kent sinds twee weken een nieuwe 'bloemenman'. Michel van Maanen (49) van Bloemen- en Plantengroothandel Van Maanen en Zn uit Apeldoorn heeft een prachtig assortiment voor ieder wat wils zo bleek in de afgelopen weken.

Door Jan Hendriksen

Bloemen- en Plantengroothandel Van Maanen en Zn is een echt familiebedrijf en kent al een lange geschiedenis. "Mijn vader Bertus (72) is ruim vijftig jaar geleden in Apeldoorn begonnen met de bloemen- en plantengroothandel. Sinds een aantal jaren ben ik eigenaar van de groothandel. We betrekken onze bloemen en planten rechtstreeks van de veiling in Aalsmeer. Er zit dus geen tussenhandel tussen. Daarom kunnen we onze bloemen en planten tegen scherpe prijzen aanbieden. En we kiezen voor kwaliteit. En daarvoor ga ik persoonlijk twee maal per week naar de veiling toe. We hebben dan ook een sterk seizoensgebonden assortiment", zo verklaart Michel van Maanen die op de Ruurlose weekmarkt momenteel nog wordt bijgestaan door zijn vader. Van Maanen die middels onder meer marktcollega Marco Pasman Vlees en Streekproducten uit Harfsen in contact kwam met de Ruurlose weekmarkt moet eerst nog even aftasten hoe alles in Ruurlo verloopt. "Ruurlo heeft na onze twee eerste kennismakingsweken in onze beleving een goede, kwalitatieve gezellige weekmarkt. En met de nieuwe marktmanager van de gemeente Berkelland hebben we ook goed contact. We hebben aangegeven dat we met onze standplaats voor continuïteit gaan zorgen. Want dat is belangrijk en dat heeft de Ruurlose weekmarkt ook nodig." In het verleden 'draaide' Van Maanen meer weekmarkten in Apeldoorn en omgeving dan momenteel. "We beperken ons nu tot drie markten. Donderdag staan we in Laren en op zaterdag in Raalte. Onze grootste omzet halen we uit de levering van bloemen en planten aan supermarkten en tankstations op de Veluwe en in de Achterhoek en Salland", zo verklaart Michel tot slot.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant