De wedstrijdring in Ruurlo. Foto: PR
De wedstrijdring in Ruurlo. Foto: PR (Foto: )

Vierde hippische wedstrijdweek LR & PC Ruurlo

RUURLO - Op het prachtige clubterrein 't Windmölleveld in Ruurlo vindt volgende week weer de hippische wedstrijdweek van Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo plaats. Dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 juli strijden dressuurcombinaties vanaf 17.00 uur om de prijzen, op vrijdagmiddag 20 juli en zaterdag 21 en zondag 22 juli is het de beurt aan de springruiters. Er kan nog worden ingeschreven door ruiters en natuurlijk zijn alle andere belangstellenden van harte welkom. De toegang is gratis.

De wedstrijdweek op 't Windmölleveld (Hengeloseweg, nabij de Doolhof) mag zich sinds de eerste editie vier jaar geleden altijd in warme belangstelling van de regionale ruiters en amazones verheugen. De organisatie, onder leiding van de nieuwe voorzitter Gitte Wisselink, doet er dan ook alles aan om het de deelnemers naar de zin te maken. Zo werden de laatste paar jaar aanzienlijke verbeteringen aan het clubterrein toegebracht. De bestaande zandpiste werd vergroot, zodat er een royaal springparcours neergezet kan worden. Ook passen er met gemak twee Z-ringen (20x60m) in de rijbaan, die werd voorzien van een professionele all weather bodem. Op het naastgelegen terrein werd er ruimte gecreëerd voor een mooie losrijbaan, eveneens met goede zandbodem. Daarnaast is er voldoende ruimte voor extra dressuurbanen, losrijgelegenheid en parkeren. In de kantine met sfeervol terras, waar op clubavonden vaste kantinejuffrouw Jo Wolsink al decennia lang de scepter zwaait, kan er naar de verrichtingen van de ruiters worden gekeken en natuurlijk een hapje en drankje genuttigd worden.

Alles voor de ruiters
"De wedstrijdagenda is erg vol, als ruiter kun je elke week wel twee keer op concours als je wilt", weet Gitte Wisselink, die al bijna twintig jaar bestuurslid van LR Ruurlo is en nu dus voorzitter. "We proberen onze wedstrijden daarom – naast deze wedstrijdweek is er een springweekeinde in mei – zo goed mogelijk te organiseren. Dat houdt in dat we niet alleen een schappelijk inschrijfgeld vragen en er geldprijzen te winnen zijn, ook de houden we de bodem in optimale conditie en proberen we zo veel mogelijk sfeer te creëren. Dankzij een aantal fijne sponsoren en natuurlijk onze eigen leden en enthousiaste vrijwilligers lukt het altijd weer om een mooie en gezellige wedstrijd op poten te zetten."
De aanpak werkt, want vanwege de grote toestroom van springruiters in 2016, werd vorig jaar besloten om ook op de vrijdagmiddag springrubrieken uit te schrijven. "Wij houden er niet van om nee te zeggen. Liever proberen we er dan een mouw aan te passen door een extra ring neer te leggen of een dagdeel extra toe te voegen", aldus Wisselink.

Selectiewedstrijd
De hippische wedstrijdweek van LR&PC Ruurlo staat op dinsdag, woensdag en donderdag in het teken van de dressuur. Vanaf 17.00 uur starten pony's en paarden in de klassen B tot en met ZZ-Licht. Voor die laatste klasse, verreden op donderdagavond, geldt de wedstrijd als selectie voor het Regiokampioenschap Gelderland en Flevoland, op 10 en 11 augustus in Steenderen. Hier komt LR&PC Ruurlo ook in actie: naast de geselecteerde individuele ruiters vaardigt Ruurlo een viertal en een team voor het verenigingskampioenschap af.
De wedstrijdweek in Ruurlo vervolgt op vrijdagmiddag en in het weekend met het springen. Ook hier zijn er rubrieken voor zowel pony's als paarden, van beginners (BB) tot en met de hoogste regionale klasse, het ZZ. Voor de pony's gelden de klasses L t/m ZZ tevens als selectiewedstrijd voor de Anemone Horse Truck Bokaal, een initiatief om de ponyspringsport in de regio te stimuleren. De winnaars van deze klassen verdienen automatisch een ticket voor de finale op zaterdag 15 september. Naar verwachting zijn er bij de dressuur 150 starts per avond en bij het springen in totaal zo'n 500. Inschrijven voor de wedstrijdweek is nog mogelijk.

Meer berichten