Nederland en Duitsland gaan de strijd met elkaar aan op de Berkel. Foto: PR
Nederland en Duitsland gaan de strijd met elkaar aan op de Berkel. Foto: PR

Nederland en Duitsland gaan de strijd met elkaar aan op de Berkel

REKKEN/EIBERGEN - Bij het Wereld Kampioenschap voetbal 2018 hadden we graag van elkaar willen winnen. Dus op 25 augustus 2018 is er een herkansing en gaan vier Nederlandse en vier Duitse teams alsnog de strijd met elkaar aan in een raftrace op de Berkel: de Raft Regatta. De teams strijden voor de titel op het traject van Rekken naar Eibergen (circa 8 kilometer). Per team zijn er negen deelnemers. Op Spreu-boten gaan deelnemers te water. Wie een goed team weet samen te stellen, kan zich melden bij de organisatie.De Raft Regatta vindt plaats tijdens het Berkelfestival 2018: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus.

Naast deze sportieve activiteit is er veel te doen. Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er tal van activiteiten te doen voor een breed publiek, van jong tot oud. De pijlers zijn: Water & natuur, Sport & recreatie, Eten & drinken, Kunst & cultuur, Muziek, Geschiedenis, Innovatie & ontwikkeling.
De activiteiten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers en vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende activiteiten in samenwerking met Duitsland, zoals de Berkel Kanorally: een tweedaagse toertocht van Vreden of Ellewick naar Zutphen op 25 en 26 augustus (één dag mee kanoën kan ook).

Door de overkoepelende promotiecampagne van het Berkelfestival worden de handen in één geslagen en wordt aan alle activiteiten een platform gegeven. Hierdoor krijgen bezoekers en inwoners een goed beeld van de verscheidenheid aan initiatieven in het hele gebied.


www.berkelfestival.eu

Meer berichten