Diverse lokale en regionale bedrijven waren betrokken bij de interneverbouw van de Dorpskerk. Foto: PR.
Diverse lokale en regionale bedrijven waren betrokken bij de interneverbouw van de Dorpskerk. Foto: PR. (Foto: )

Kijkje in de 'nieuwe Dorpskerk' van Ruurlo

RUURLO - De heringerichte Dorpskerk wordt op 23 september officieel heropend. Toch wordt al op zondag 22 juli de eerste kerkdienst gehouden. Voor wie de veranderingen in de Dorpskerk nu al wil zien en wil weten wat er allemaal mogelijk is, is de Dorpskerk vanaf 21 juli elke zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur geopend.

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem begrijpt dat iedereen benieuwd is om nu al te zien wat er allemaal anders is geworden. Dat is nogal wat. De oude kerk is nagenoeg helemaal leeggehaald. De banken zijn vervangen door een keuken, sanitaire voorzieningen en een ontmoetingsruimte. Het schip van de kerk is één geheel geworden met het deel waar vroeger de banken stonden. Het liturgisch meubilair is vervangen en er zijn nieuwe comfortabele stoelen aangeschaft.
De kerk kent nu één grote vlakke vloer waardoor er heel veel mogelijkheden zijn om voor een opstelling te kiezen die past bij wat men in de kerk wil gaan doen. Op zondagmorgen zijn er uiteraard kerkdiensten, op andere momenten zullen er veel andere gebruikers zijn.
Wat allemaal mogelijk is in de nieuwe Dorpskerk zal ook blijken tijdens de vele activiteiten gedurende de drie Dorpskerk Openingsweken van 19 september tot 9 oktober. Wie daarop niet wil wachten en nu al wil zien hoe de kerk er van binnen uit ziet, kan elke zaterdag vanaf 21 juli tussen 13.30 en 16.00 uur in de kerk komen kijken. De gastheren en -vrouwen kunnen het nodige vertellen over de nieuwe inrichting en de achterliggende gedachten bij de keuze van het liturgisch meubilair. Op die dagen kunnen de bezoekers ook luisteren naar muziek.
Op twee van die zaterdagen worden er orgelconcerten gegeven. Het is de bedoeling dat men dan tussen 14.00 en 14.45 uur stil gaat zitten luisteren en niet door de kerk loopt. De organisten Harry van Wijk en Arjan van Veen spelen op 21 juli, respectievelijk 18 augustus.

Meer berichten