Sinds twee jaar schildert Joop Huisman  overwegend stillevens. Foto: PR.
Sinds twee jaar schildert Joop Huisman overwegend stillevens. Foto: PR. (Foto: Picasa)

Expositie Joop Huisman in serre De Luifel

RUURLO - Sinds de komst van Museum More in Kasteel Ruurlo organiseert Galerie De Goudvink in de serre van Gastronomie De Luifel (Dorpsstraat 11 in Ruurlo) wisselende exposities van realistische schilderkunst. Voor de periode van 6 juli tot en met 13 augustus exposeert Joop Huisman uit Ruurlo.

Joop Huisman is op latere leeftijd als autodidact begonnen waarin hij begon met het naschilderen van oude meesters om de techniek te begrijpen. Na zijn VUT heeft hij lessen genomen bij professionele kunstschilders. Hij schildert vaak in thema's die hij verder uitdiept, zoals landschappen, dieren, portretten en moederliefde.
Sinds twee jaar schildert hij overwegend stillevens. Hij heeft hiervoor lessen gevolgd bij Erik Zwaga uit Brummen. In zijn stillevens gebruikt hij vaak oude gebruiksvoorwerpen al dan niet gecombineerd met onder meer voedingsmiddelen. In zowel de oude vaak beschadigde voorwerpen als de voedselproducten ziet hij verschillende aspecten van het leven weerspiegeld. Het opzetten van de compositie ervaart hij als boeiend omdat door de combinatie van kleur en voorwerpen een verbinding ontstaat met een bijzondere sfeer. Meer werken zijn te zien op onderstaande website.
De expositie is dagelijks te bezoeken vanaf 10.00 uur.

www.joophuisman.exto.nl

Meer berichten