Jos gaat tegen wil en dank samen met zijn vrouw Ina mee naar de camping. Foto: PR
Jos gaat tegen wil en dank samen met zijn vrouw Ina mee naar de camping. Foto: PR

Campingperikelen in openluchttheater 't Galgenveld

'Hoogtepunt van inzet, creativiteit en saamhorigheid'

Door Jan Hendriksen

BORCULO – Openluchttheater 't Galgenveld is de komende twee weekeinden het domein voor het jaarlijkse openluchtspel van Stichting Evenementen Commissie Openluchtspel Borculo dat gevormd wordt door Toneelvereniging Ons Genoegen en Buurtvereniging Dijkhoek. Op de vrijdagen 13 en 20 juli, woensdag 18 juli en de zaterdagen 14 en 21 juli wordt in het theater ' 't Is 'Bingo' op de camping' voor het voetlicht gebracht. Aanvang telkens om 20.00 uur.

Al maanden zijn tientallen vrijwilligers in de weer met de voorbereidingen voor het 28ste Borculose openluchtspel. Bijvoorbeeld de Bouwploeg, die door de jaren heen al van alles gebouwd heeft: huizen, kastelen, boerderijen en zelfs een hoge brug voor Winnetou. Dit jaar hebben ze een heuse camping gebouwd. "Want dat kun je wel aan de jongens overlaten. Niets is hun te gek of ze maken het", zo verklaart voorzitter Gerard Nekkers van de Stichting Evenementen Commissie Openluchtspel Borculo. De voorpret van de vrijwilligers is zeker niet onbelangrijk waarbij gezelligheid en plezier voorop staan. Gerard Nekkers: "Elk jaar is het een megaklus om de organisatie voor elkaar te krijgen. Maar het blijft elke keer weer hartverwarmend om te zien hoe vele mensen zich als vrijwilliger in willen zetten. Het is echt een buurtgebeuren dat elk jaar weer een hoogtepunt is van inzet, creativiteit en saamhorigheid."

' 't Is 'Bingo' op de camping', een blijspel in drie bedrijven, geschreven door Evelien Evers uit het Gelderse Hengelo is bewerkt door Dijkhoeker Jan Dijkman en staat weer onder leiding van regisseur Hilda Haselberg uit Ruurlo. "Onze zeer ervaren steun en toeverlaat die ons spel elk jaar weer verrijkt met haar inzichten op het gebied van toneel", aldus Nekkers.

In het blijspel gaat Jos (Arjan Meulenveld) tegen wil en dank samen met zijn vrouw Ina (Corine Mobbs) mee naar de camping. Dat hij er geen zin in heeft, laat hij dan ook goed merken. Hij moppert op alles en iedereen en hij is verre van gezellig om mee op vakantie te gaan. Zijn mopperbuien worden nog versterkt omdat hij zojuist ontslagen is na een reorganisatie. Ook de buren vindt hij drie keer niks. Ze lijken wel niet goed wijs. Eén stel, de buren Hetty (Nienke Schroer-Reurink) en Gemma (Rianne Broshuis) hebben een cavia, genaamd Herman, meegenomen op vakantie. Wie doet er nu zo iets? En dan ook nog al die visite op je vakantieadres. Zo zijn daar ineens Janneke (Gerrie Dollekamp) en Wilfried (Sebastian Hulshof) die op de koffie komen bij Jos en Ina. Maar ook Hetty en Gemma krijgen dezelfde dag bezoek: Amsterdammer Cor (Jan Dijkman) met zijn onderdanige vrouwtje Dienke (Anne Nijhuis). Alle relaties komen onder flinke spanning te staan wanneer deuren niet, maar de fles wel open gaat. Herman ziet alles met lede ogen aan en denkt er het zijne van. De bizarre verwikkelingen in het stuk werken gelukkig wel op de lachspieren.

Toegangskaarten
Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Tabak en Wijn en Zo Gea Berendsen in Borculo, TIB Borculo, Tabakorie Rona in Neede en bij TabAktief Everwennink in Ruurlo en telefonisch te bestellen bij Jo Nekkers: tel. 06-83185322.

Meer berichten