AVO houdt filmwedstrijd

Algemeen

BERKELLAND - Maak een filmpje van op de kop af 3 minuten. Kies zelf het onderwerp en de uitvoering: in kleur of zwart-wit, met of zonder geluid. En ding mee naar drie prijzen tijdens een filmfestival op zaterdag 29 september in zalencentrum Stegeman in Laren (Gld). De prijzen zijn uitgeloofd door de Audiovisuele Vereniging Oost (AVO), de overkoepelende organisatie van regionale filmclubs in Overijssel en Oost Gelderland.

Iedereen mag de uitdaging aangaan om een filmpje van drie minuten te maken en in te zenden naar het filmfestival. De organisatoren hopen op honderden inzendingen en daarmee urenlang kijkplezier voor de makers en andere belangstellenden. De deelname staat open voor iedereen, jong en oud, beginner en gevorderde.

Wie geen videocamera bezit kan ook de filmcamera in zijn of haar smartphone gebruiken. Het drie minutenfilmpje hoeft geen Hollywood-kwaliteit te bezitten, maar maakt de beste kans om in de top drie te eindigen door originaliteit, leuke opzet en goede afwerking. Begin met 10 seconden zwart, dan de film -op de kop af drie minuten en geen seconde meer- en daarna minimaal 10 seconden zwart.

Deelname door AVO-leden is gratis. Niet-leden betalen 7,50 euro per aangemelde film. Het aantal aangemelde films per deelnemer is onbeperkt. Maar elk filmpje mag in geen geval langer duren dan drie minuten, inclusief geluid, titel en aftiteling. Bij overschrijding wordt de betreffende film gediskwalificeerd. De inzendingen van de prijswinnaars worden gepubliceerd op de website van de AVO.

De deelnemers moeten voor 15 september middernacht hun filmpje versturen naar: techniek.avo@videofilmers.nl, ter attentie van Ab Bosman met vermelding: 'Open AVO 3-minuten filmfestival 2018'. Het versturen kan gratis met WeTransfer of soortgelijke diensten. Op dat tijdstip moet de film ook per e-mail zijn aangemeld bij secretaris.avo@videofilmers.nl met vermelding van de filmtitel, naam en e-mailadres van de maker en, als die lid is van de AVO, de naam van de club.
Niet-leden moeten hun inschrijfgeld van 7,50 euro per film voor 15 september hebben overgemaakt naar bankrekeningnummer NL 32 INGB 0004 9337 37 van Audiovisuele Vereniging Oost te Zelhem. Voor elke ingezonden film ontvangt de maker een gratis toegangsbewijs.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo