Trotse leden van TTV Heure. Foto: Simona de Vries fotografie
Trotse leden van TTV Heure. Foto: Simona de Vries fotografie

TTV Heure grossiert in medailles

Algemeen

BORCULO - De touwtrekkers van het Borculose TTV Heure hebben op de Nederlandse Kampioenschappen, die vrijdag 15 en zaterdag 16 juni in Monnickendam werden gehouden, een goede prestatie neergezet. In zes van de acht klassen werd er deelgenomen, en in elke klasse stonden ze op het podium. Maar liefst vier gouden en twee zilveren medailles gingen er mee terug naar Borculo.

De Heren wonnen goud in de klassen tot 680 kilogram, 720 kilogram en 540 kilogram 6-tallen. Ook een gouden plak was er voor het Mix 600 kilogram team, een relatief nieuwe klasse waar het team bestaat uit vier vrouwen en vier mannen. De Dames en het met TTV Vorden gecombineerde Jeugdteam moesten genoegen nemen met het zilver.
Nederlands oudste vereniging kan met een zeer tevreden gevoel terugkijken op dit succesvolle toernooi en gaat vol vertrouwen door naar de selectiewedstrijden die in juli worden gehouden voor afvaardiging als Nationaal team naar de Wereld Kampioenschappen touwtrekken die later dit jaar worden gehouden in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Competitie Gewest Oost
Op het vijfde competitie toernooi Gewest Oost dat eerder in Tilligte door TTV Koapman werd georganiseerd wisten de touwtrekkers van Heure uit Borculo hun voorsprong te vergroten. In de heren 720 kilogram A klasse wisten ze ongeslagen de dagwinst binnen te halen. Hierdoor is hun voorsprong op de nummer twee TTV Eibergen uitgelopen tot 14 punten.
Ook de Dames wisten, voor het eerst, de volle winst mee te nemen naar Borculo. Voor hen betekent dit een stevige tweede plaats in de totaalstand, met nog drie toernooien te gaan lijkt een podiumplaats er in te zitten.
Ook de Jeugd liet van zich horen, het combinatie team met TTV Vorden haalde een gedeelde eerste plaats en staat in de totaalscore nog steeds bovenaan.

Op zondag 24 juni is er nog een toernooi in Oele, Hengelo Overijssel, de gewestelijke competitie heeft daarna een zomerstop en gaat pas in september weer verder. Het duurt dus nog even voor de kampioenen definitief bekend zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant