Kickboksen was een van de nieuwe sporten tijdens de Ruurlose sportdag die er beoefend konden worden. Foto: PR
Kickboksen was een van de nieuwe sporten tijdens de Ruurlose sportdag die er beoefend konden worden. Foto: PR

Kinderen vermaken zich opperbest tijdens schoolsportdag

RUURLO – Het zit er weer op. De twaalfde editie van de Schoolsportdag van de Ruurlose scholen georganiseerd door de Schoolsportcommissie Ruurlo in samenwerking met heel veel Ruurlose sportverenigingen.

Door Jan Hendriksen

Finn Elferink (11), Linn te Veldhuis (10) en Lisa van Dijk (12) hadden haar absoluut niet herkend: Suzan Zieverink. De zeventienjarige Ruurlose werd zondag 10 juni nationaal allround klootschietkampioen bij de jeugd. Ook won Suzan alle drie onderdelen die de klootschietsport kent: straat, veld en zetten. En dat is uniek. Tijdens de Schoolsportdag werd onder leiding van onder meer de kersverse kampioen en haar vader Wilfried en voorzitter Tonny Hukker van klootschietvereniging 't Broek alleen het onderdeel straat beoefend. De brede Nieuwe Weg fungeerde als speellocatie. "Dit is veel leuker dan boogschieten", zo verklaart Lisa enthousiast. Met een perfect schot gooide ze de kloot enkele tientallen meters ver weg richting haar basisschool die iets verderop aan de Nieuwe Weg staat. Vrijdagmorgen had Lisa met haar klasgenoten op sportpark 't Rikkelder tref-, slag- en korfbal gespeeld. Vrijdagmiddag was het eerst tijd voor boogschieten in schiethal 't Schuttershome van handboogschietvereniging De Gouden Treffer om aansluitend te gaan klootschieten. Het enthousiasme waarmee Finn, Linn en Lisa deze typische Oost-Nederlandse volkssport beoefende doet Suzan zichtbaar goed. "Nu nog lid worden van onze klootschietvereniging 't Broek", is haar zichtbare stille gedachte. "We kunnen wel nieuwe jeugdleden gebruiken. De instroom is nihil. En dat is best wel jammer. Het is een prachtige sport."

Nieuwe sporten
Op vrijdag 15 juni maakten de 325 leerlingen van de groepen vijf tot en met acht van de basisscholen Kerst Zwart, WonderWijs, Willibrord en De Driesprong weer kennis met een aantal nieuwe sportverenigingen. Dit jaar was dat het kickboksen dat door Arends Sportcentrum uit Borculo in de sportzaal aan de Schoolstraat en de vechtkunst Shaolin Kempo dat door Kwoon Dat Mor in sporthal 't Rikkenhage werd verzorgd. Gymnastiekvereniging RGV nam dit jaar niet deel aan de sportdag omdat men geen vrijwilligers beschikbaar had. Gedurende de basisschoolloopbaan maken de Ruurlose kinderen elk jaar kennis met twee nieuwe sportverenigingen. Wat te denken van tennissen, volleybal, shaolin kempo, zwemmen, kickboksen, klootschieten, handboogschieten, fitness, dans en voetballen op de verenigingsaccommodaties van sporthal 't Rikkenhage, sportpark 't Rikkelder, recreatiebad De Meene, tennispark De Meene, de sportzaal aan de Schoolstraat en trefballen, korfballen en slagballen op sportpark 't Rikkelder.

Nieuwe leden
"Door de vrijwillige medewerking van bijna alle sportverenigingen uit de buurt draaien we elk jaar weer een prachtige sportdag in elkaar. Onze dank gaat dan ook uit naar alle trainers en vrijwilligers van Kwoon Dat Mor, Arends Sportcentrum, Volleybalvereniging Tornax, Zwem- en polovereniging Schuurman BZC, Tennisvereniging Ruurlo, Handbalvereniging Blauw Wit, Handboogschietvereniging De Gouden Treffer, Klootschietvereniging 't Broek, Gerlande Aerobics, Voetbalvereniging Ruurlo en Fitness- en Gezondheidscentrum Total Fit. Al deze verenigingen staan open voor nieuwe leden. Maak daar als ouders gebruik van om de kinderen actief te laten sporten", zo verklaarde Petra Brinkerink namens de Schoolsportdagcommissie na afloop van de succesvolle sportdag die onder perfecte (weers)omstandigheden plaatsvond.

Meer berichten