De tuin Hof te Ruurlo is naast de Agneta molen te vinden. Foto: PR
De tuin Hof te Ruurlo is naast de Agneta molen te vinden. Foto: PR

Midzomeravond openstelling tuin Hof te Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Op donderdagavond 21 juni, midzomeravond, is de Ruurlose tuin Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg naast de Agneta molen open gesteld vanaf 18.00 uur tot het te donker wordt. 's Avonds zijn de kleuren vaak mooier van de bloemen en planten door het mildere licht en ook de geuren worden sterker. Daarom deze avondopenstelling.

"Wij willen graag met iedereen delen wat wij mooi vinden in de tuin", zo verklaart Marcel Borkus. Is de Hof te Ruurlo dan zo'n bijzondere tuin? Nou, je komt er dingen tegen die niet overal tegenkomt. Er staat een grote verscheidenheid aan planten in de 'Cottage-achtige' tuin, maar het is lastig tellen hoeveel er in staat. Marcel Borkus: "Wat we wel weten is dat we meer dan 550 verschillende soorten Hosta hebben. Die staan meest in pot zodat je er eindeloos mee kan schuiven en bepaalde hoeken steeds een ander aanzicht kan geven."
De tuin van 1100 vierkante meter groot met twee vijvers en is verder ingedeeld door muurtjes en Taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Toegang; vrije gift. De tuin is beperkt toegankelijk voor rolstoelen, rollators, wandelwagens et cetera. Meer informatie en andere open dagen: zie de website.


www.hofteruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant