Sterre van Doorn bij Anytime Fitness in Neede. Foto: Rob Weeber
Sterre van Doorn bij Anytime Fitness in Neede. Foto: Rob Weeber
advertorial

Anytime Fitness Neede heeft gewichtsconsulent

NEEDE - Sport en voeding zijn al tijden onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar met alle reclames rondom shakes, eiwitsnacks, energierepen, dorstlessers, supplementen en talloze afslankproducten is het moeilijk te bepalen wat nu wel en niet goed voor je is. Onwetendheid kan nog wel eens het omgekeerde effect teweegbrengen. De kunst is om de ideale verhouding tussen sport- en eetgedrag te vinden. Dat vraagt niet alleen inzet en zelfdiscipline, maar ook professionele begeleiding. Succes bovendien verhoogt niet alleen de fysieke gesteldheid, maar ook de mentale.

Sterre van Doorn (1994) uit Neede weet als geen ander hoe gezonde voeding in combinatie met (top)sport fysiek en mentaal doorwerkt. Zij heeft jaren als topvolleybalster in binnen-, en buitenland gespeeld, waaronder ook voor jong-oranje. Uiteindelijk moest ze per direct stoppen vanwege een nekblessure. De keerzijde van de medaille is dat ze juist door haar sportcarrière het belang heeft gezien van gezonde en verantwoorde voeding. "In het beginjaar op Sportcentrum Papendal was er nog niet zoveel aandacht voor goede voeding en aten we in het naastgelegen hotel. Gelukkig verbeterde dat het jaar erop. Ik merkte het direct aan mijn fysieke gesteldheid. Door het vele reizen, trainen en spelen was ik altijd moe. Toen er meer gekeken werd naar het ideale eetpatroon in combinatie met de topsport, voelde ik me veel beter. In die tijd is mijn interesse voor voeding ontstaan. Ik sportte en werkte al bij Anytime Fitness in Neede en kreeg vorig jaar de kans om de opleiding Gewichtsconsulent te doen.

Als de kachel uitstaat, kun je niets verbranden

Een gewichtsconsulent is niet specifiek op diëten gericht, maar adviseert en begeleidt mensen met overgewicht. Via een gericht programma, bestaande uit een combinatie van voeding, beweging en leefstijl, krijgen de deelnemers weer de controle over hun eigen gewicht. Het past uitstekend bij het Benfit leefstijlprogramma dat de sportschool al biedt. Gewichtsbeheersing is niet een kwestie van gewoon minder eten. Integendeel, ervaringen leren dat negen van de tien deelnemers juist te weinig eten. Als de kachel uitstaat, kun je niets verbranden."
Van Doorn geeft haar adviezen niet alleen aan Anytime Fitness leden. Ook niet-leden kunnen via Anytime Fitness bij haar terecht zonder gebruik te hoeven maken van het sportaanbod. Martijn Lievestro, clubmanager en personal trainer bij Anytime Fitness, is erg content met de aanstelling van Sterre als gewichtsconsulent. Het versterkt de binding met de leden en geeft meerwaarde aan het lidmaatschap. Als je volgens hem wilt afvallen, dan gaat het juist om voeding. Sporten is extra en versnelt hooguit het proces. Een ander voordeel voor deelnemers is dat een aantal zorgverzekeraars gewichtsbeheersing via een aanvullend pakket verzekert. Voorwaarde is wel dat de betreffende gewichtsconsulent aangesloten is bij de BGN, de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Voor meer informatie kan men terecht op de website van Anytime Fitness Neede.

Meer berichten