De sporters van VasBreng. Foto: PR
De sporters van VasBreng. Foto: PR

Medailles voor VasBreng

Algemeen

BERKELLAND - VasBreng, vereniging voor aangepaste sporten, die voor de eerste keer deelnam aan de Special Olympics, haalde onverwacht veel medailles binnen tijdens de Nationale Special Olympics bij het onderdeel zwemmen in het prachtige zwembad Roozengaarde te Doetinchem.

Net voor de spectaculaire openingsceremonie op vrijdag kwam de zon tevoorschijn en konden Erben Wennemars en Erik Hulzebosch de ruim 2700 sporters met coaches naar binnen loodsen onder luid gejuich en applaus van zo'n 10.000 toeschouwers in stadion de Vijverberg. Daarna zette Gerard Jolink met nummers als 'Maak me gek' en 'Echte Vrienden' het hele publiek in een dansende massa.

Alle zwemmers van VasBreng haalden op zaterdag een finale plaats. Op zondag werd er gevochten voor wat ze waard waren en niet zonder succes. Koen Borgijink wist een gouden plak te veroveren op de 25m vrije slag en Diana Halfman een bronzen op dezelfde afstand. Op de 25m rugslag wisten Gerard Wullink en Willie Walterbos beiden zilver binnen te slepen en verder verdienden Koen Borgijink en Raymond Molenveld de bronzen plak.

VasBreng heeft zich duidelijk laten gelden op dit nationale niveau en over twee jaar zullen de andere verenigingen terdege rekening moeten houden met de nieuwkomer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant