Een deel van de regionale zwemmers die aan de Gelderse kampioenschappen deelnamen. Foto: PR
Een deel van de regionale zwemmers die aan de Gelderse kampioenschappen deelnamen. Foto: PR

Succesvolle deelname regionale zwemmers aan Gelderse kampioenschappen

RUURLO/BORCULO/VORDEN – Maar liefst 21 leden van de regionale Lochemse sportvereniging De Berkelduikers hebben onder leiding van trainster Henriët Dedema in de afgelopen weken met succes deelgenomen aan de Gelderse zwemkampioenschappen lange baan (50 meter) in het Sportfondsenbad in Nijmegen.

Van de in totaal 85 te zwemmen afstanden verdeeld over de slagen schoolslag, vlinder, rugcrawl, vrije slag en wisselslag in de afstanden 50, 100, 200 en 400 meter behaalden De Berkelduikers 54 plaatsen in de top 10 van Gelderland, wat op zich een hele mooie prestatie is. Daarbij wist Remco Haijtink uit Laren twee maal een bronzen medaille te behalen op de 50 en 100 meter vrije slag. Britt ter Horst uit Ruurlo behaalde drie bronzen medailles: op de 50 en 100 meter vrije slag en op de 200 meter schoolslag. Ilse Dadema uit Vorden behaalde een zilveren medaille op de 100 meter schoolslag. "Alles bij elkaar een mooi Gelders kampioenschap om op terug te kijken", aldus trainster Henriët Dedema.

De deelnemers die aan het kampioenschap deelnamen waren Jorim Hebbink en Emma Klein Heerenbrink uit Borculo, Bjarne Herben en Britt ter Horst uit Ruurlo, Lisa Rinders, Sterre Karmiggelt, Ilse Dadema, Isa van Ditshuizen en Anouk Menkveld uit Vorden, Melle Arfman, Albert Bolink, Edwin Jager, Femke Bolink, Dante Hendriks, Fleur Brinkman en Maud Rietman uit Lochem, Luuk Hoentjen, Ivan Brummelman, Remco Haijtink en Lynn Brummelman uit Laren en Wilco Nijenhuis uit Bathmen.

Meer berichten