De hele dag door zijn de ganzenhoeders in de weer met de ganzen. Foto: Ria Hondorp
De hele dag door zijn de ganzenhoeders in de weer met de ganzen. Foto: Ria Hondorp

Gazenmarkt in Gelselaar

GELSELAAR - Stichting Erfgoed Gelselaar houdt op 1 juli de jaarlijkse Ganzenmarkt, onder de noemer kunst, cultuur en historie.

Op deze zondag is er om tien uur in de kerk een dialectdienst met dominee Hengeveld. De markt wordt om elf uur geopend met het binnenlopen van de ganzen. Ganzenhoedster Ellis Oldeboom zal dit begeleiden, samen met de ganzenhoedsters van 2017. Dit jaar zijn er de hele dag door optredens van de ganzen, waarbij de verkiezing van beste ganzenhoedster- of hoeder van 2018 het hoogtepunt vormt.
Onder de noemer 'Kunst op de Deel' zijn er verschillende exposities op een aantal delen in de historische oude dorpskern. Bij Winkels heeft een expositie door Johanna Menkhorst en cursisten, op de andere deel Corrie ter Huurne. Bij de Benneker (te Winkel) exposeert Jo Woestenenk, Fien Meerbeek bij d'n Olden Bakker (hoek van Bevervoordestraat) en verschillende weeftechnieken zijn te bewonderen aan de Driessenweg in het voormalige postkantoor bij de familie Figee.
De dorpskern maakt deel uit van het beschermd dorpsgezicht. De hele dag door kan men er genieten van muziek en dans, te beginnen met het koor 'Efkes Anders' in de buurt van café Florijn, afgewisseld met de Stedeker Krummels. Vanaf half twee speelt de gitaarband 'Maple Suite', en die band speelt door zolang het gezellig is.
In of bij de kerk treedt om half een het shantykoor De IJsselboei uit Brummen op. Excelsior zorgt voor een uitgebreide boeken- en speelgoedmarkt.
Er zijn demonstraties van oude ambachten en verschillende andere leuke kramen.
Nieuw dit jaar is een groot aantal oude voertuigen, verdeeld over de hele markt, onder de noemer 'oale trekkers'.
Bij café Florijn is een markt van miniaturen. Kinderen kunnen ook hier hun 'trekkertjes' tentoonstellen.
Voor kinderen is er een kleedjesmarkt, op het weitje bij het Dorpshoes.

Voor inlichtingen en aanmelden: St. Erfgoed Gelselaar via tel. 06-53186547.

Meer berichten