Platform Veteranen Berkelland bestaat tien jaar

Veteranendag op 21 juni richt zich ook op jongere veteranen

BERKELLAND - Het Platform werd op 5 juni 2008 opgericht om Veteranen in de gemeente Berkelland een gelegenheid te bieden elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten waar tevens de mogelijkheid bestond ervaringen uit te wisselen en elkaars verhalen aan te horen. Jarenlang bestond zoiets niet binnen de gemeente en om Berkellandse veteranen met elkaar in contact te brengen is het platform opgericht.

HCR Prinsen te Haarlo biedt sinds jaar en dag gastvrijheid aan de veteranen die elkaar daar op de laatste vrijdag van de maand ontmoeten, met uitzondering van de maanden juli en augustus.
Een van de taken die het Platform op zich nam was de organisatie van de Veteranendag binnen de gemeente Berkelland, die met steun van de gemeente, sinds 2008 wordt gehouden in de week voorafgaand aan de Nationale Veteranendag in Den Haag. Het huidige bestuur vindt nu dat het tijd is voor verjonging en uitbreiding, bovendien is ook de organisatievorm onderwerp van gesprek. Buiten de Veteranendag wil het bestuur meer activiteiten ontplooien zoals een gezamenlijk bezoek aan de Nationale Taptoe in de Ahoy te Rotterdam waar een speciale uitvoering is gereserveerd voor veteranen.
Op 21 juni is het alweer voor de elfde keer dat de Kamp Holterhoek gastheer is voor de Berkellandse Veteranendag. Die dag begon altijd om 10.00 uur en het programma duurde tot 14.00 uur. Maar, het aantal Indië-, Korea- en Nederlands Nieuw Guinea-veteranen neemt sterk af en sinds de midden tachtiger jaren zijn er steeds meer Nederlandse militairen uitgezonden naar internationale missies. Reden temeer voor het platform zich meer te gaan richten op de veteranen die tot die laatste categorie horen. Een heel groot deel van die veteranen staat nog midden in het werkzame leven en voor hen was een programma midden op de dag niet echt gunstig gepland. Daarom begint de dag nu om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Het programma bestaat uit een ontvangst met koffie en cake, gevolgd door een officieel deel waarna men kan gaan genieten van een Indisch buffet. Hierna is er nog gelegenheid om na te praten al dan niet onder het genot van een drankje.
Het Platform Veteranen Berkelland hoopt op een grote opkomst. Tot 15 juni bestaat de mogelijkheid om zich aan te melden bij Mans Koster 0545-291338 of Bart Klootwijk 06-22064677.

Meer berichten