Gerda Hüsken exposeert in Joriskerk

BORCULO - Van 1 juni tot en met 14 juli exposeert Gerda Hüsken uit Vorden (geboren in Borculo) met schilderijen in de Joriskerk. Gerda Hüsken exposeert regelmatig in ziekenhuizen, zorgcentra, bibliotheken en musea.

Tekenen zat haar in het bloed. Vanaf haar negende jaar kwamen haar talenten al aan het licht. Om haar talenten verder te ontplooien, wilde ze graag naar de kunstacademie. Helaas door familieomstandigheden was dat niet mogelijk. Ze heeft zich autodidact ontwikkeld en op zestienjarige leeftijd kreeg ze haar eerste opdrachten: portret tekenen en het schilderen van landschappen in olieverf.
Intuïtief en mystiek tekenen was een volgende fase, een innerlijke uitingsvorm. Maar vooral het tekenen en schilderen van realistische, natuurlijke onderwerpen , zoals mens, dier, landschap en stilleven, geeft haar grote voldoening. Volgens Gerda Hüsken is met potlood, inkt, pastel en verf veel moois te creëren en elk schilderij is een uitdaging om te maken. Op dit moment werkt Gerda veel met aquarelverf en heeft daarin een eigen stijl ontwikkeld, letterlijk: 'tekenen met verf'.

Tijdens de expositie kan men Gerda Hüsken op vele zaterdagmiddagen aan het werk zien.

In de consistoriekamer is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de Joriskerk met foto's en teksten.

De Joriskerk is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur. Vragen over bijvoorbeeld de tentoonstelling worden door de kerkrondleiders graag beantwoord. De toegang is vrij.

Meer berichten