In evenwicht blijven op de balk. Foto: PR
In evenwicht blijven op de balk. Foto: PR

Sportdag Ruurlose basisscholen met nieuwe sporten

RUURLO – Voor de twaalfde keer zal vrijdag 15 juni de schoolsportdag van de Ruurlose basisscholen plaatsvinden op en in de sportaccommodaties in Ruurlo. Dit jaar zijn er nieuwe sporten. zoals shaolin kempo van Kwoon Dat Mor en kickboksen van Arends Sportcentrum. Er gaan nog meer kinderen dan andere jaren tennissen bij Tennisvereniging Ruurlo.

De schoolsportdag wordt jaarlijks georganiseerd door de schoolsportcommissie Ruurlo, in samenwerking met heel veel sportverenigingen en organisaties. De groepen vijf tot en met acht van de vier basisscholen uit Ruurlo (De Driesprong, Willibrord, Kerst Zwart en WonderWijs worden verdeeld over 24 groepen van maximaal achttien leerlingen die langs verschillende sporten gaan. De groepen vijf en zes gaan 's morgens langs twee van de vele deelnemende sportverenigingen en gaan 's middags korfballen, slagballen en trefballen op sportcomplex 't Rikkelder van voetbalvereniging Ruurlo. Bij de groepen zeven en acht draait de organisatie het programma precies om.

Deelnemende verenigingen zijn: zwem- en polovereniging Schuurman BZC, volleybalvereniging Tornax, Tennisvereniging Ruurlo, handbalvereniging Blauw Wit, handboogschietvereniging De Gouden Treffer, klootschietvereniging 't Broek, voetbalvereniging Ruurlo, Fitness- en Gezondheidscentrum Total Fit, Arends Sportcentrum, Kwoon Dat Mor en Aerobic Dance Centre Ruurlo. De bedoeling is de leerlingen zo gedurende hun basisschoolperiode kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende verenigingen. De organisatie is erg blij is met de inzet van veel vrijwilligers van de verenigingen voor deze sportdag.

De foto's van deze dag komen te staan op www.sportfederatieberkelland.nl.

Meer berichten