Hieke en Patrick Meutstege spelen samen in de musical Live!. Foto: Lieske Alissa de Grip
Hieke en Patrick Meutstege spelen samen in de musical Live!. Foto: Lieske Alissa de Grip

Berkellanders in genomineerde musical LIVE!

Algemeen

BERKELLAND - Op 2 en 3 juni staan Patrick en Hieke Meutstege in theater Orpheus Apeldoorn in de musical LIVE!, uitgevoerd door muziektheater Tabula Rasa. Het verhaal is gebaseerd op de film The Truman Show met Jim Carrey en Ed Harris, maar dan vertaald naar een musical die een verregaande gedigitaliseerde wereld laat zien. Patrick Meutstege speelt gitaar in de vijfkoppige liveband. Hieke Meutstege speelt het ietwat typische sloofje Gover en zingt als tenor in het ensemble. LIVE! was in 2016 genomineerd als beste nieuwe amateurmusical.

Muziektheater Tabula Rasa heeft als eerste de rechten verkregen van stichting Stamppij uit Nijmegen om deze door hen gemaakte musical LIVE! uit te mogen voeren. Het verhaal draait om Thomas die, omringd door enkel acteurs en camera´s, al zijn hele leven geïsoleerd in Het Dorp woont. De Meester heeft een ideaal, en voedt hem op met het doel de mens weer gelukkig te maken. Want in de toekomstige wereld, beheerst door een overload aan digitale informatie, is de mensheid geheel tot stilstand gekomen en Thomas' tv het enige vermaak. Maar wat gebeurt er als Thomas erachter komt dat zijn wereld maar schijn is?
"Welke smaak je ook hebt, LIVE! is voor iedereen boeiend om te bezoeken. Het is heel anders dan anders. Het is een gaaf en mooi stuk, met heel veel verschillende aspecten en emoties'', aldus Hieke. Patrick: "LIVE! bevat moderne muziek en is heel vernieuwend. Met stijlen die gaan van pop, jazz tot klassiek is dit een heel veelzijdige musical."
De cast bestaat uit 35 spelers. Kaarten kosten €25,- en zijn inclusief koffie/thee en pauzedrankje. Te koop op: www.tabula-rasa.nu of www.orpheus.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant