Het aanbod van spullen en toeloop van publiek was weer groot bij de Barchemse rommelmarkt.  Foto: Jan Hendriksen.
Het aanbod van spullen en toeloop van publiek was weer groot bij de Barchemse rommelmarkt. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Bruto opbrengst rommelmarkt Barchem 12.000 euro

Algemeen

BARCHEM – Het aanbod voor de 28ste editie van de rommelmarkt van De Barchschole en peuterspeelzaal 't Onderdeurke was zaterdag 19 mei in de twee manegehallen van Paardencentrum Carolina weer gigantisch.

Door Jan Hendriksen

Naast alle grote goederen stond er maar liefst vierhonderd meter aan verkoopkramen opgesteld in de 2500 vierkante meter grote hallen, waar curiosa, antiek, verzamelingen, boeken, schilderijen, meubels, gereedschappen, maar ook computers, plantjes en stekjes keurig door de honderd vrijwilligers waren uitgestald. Naast de ouders van de kinderen van De Barchschole en 't Onderdeurke zijn er ook nog steeds oud-leerlingen en ouders van oud-leerlingen actief tijdens en in aanloop naar de rommelmarkt. "Puur voor de gezelligheid. Onze beide dochters Geké (18) en Kim (14) zijn van school af. Maar we helpen met de hele familie op deze dag mee. Mijn man Marcel is er vandaag voor het sjouwwerk van de zwaardere spullen. Maar ook de nieuwe generatie ouders steekt vol enthousiasme de handen uit de mouwen", zo laat inmiddels de niet meer aan De Barchschole verbonden Barchemse Anita Poortman (38) weten." Die laatste woorden worden beaamd door teamlid en coördinator van de rommelmarkt Nardy Fons van De Barchschole. "Bijna alle ouders van onze leerlingen helpen vandaag mee." Nardy Fons hoopt dat de opbrengst van de markt het brutobedrag van vorig jaar van 12.000 euro evenaart. "En daar ziet het wel naar uit. We maken wel de nodige kosten voor de afvoer van de overgebleven goederen. Maar de nog goede spullen gaan naar een opkoper die het naar Gambia exporteert, de overgebleven kleding gaat voor een leuk bedrag naar Stichting Bag to School en de overgebleven boeken naar de oud-papierinzameling van wandelsportvereniging DOS Barchem."

Goed doel
Met de netto-opbrengst kunnen al jaren diverse zaken voor de leerlingen van de Barchschole en 't Onderdeurke aangeschaft worden. Ook gaat er jaarlijks een deel van de opbrengst naar een nader te bepalen goed doel. Welke? Nardy Fons: "Dat moeten we nog nader bepalen. Begin dit jaar hebben we vijfhonderd euro geschonken aan de 'Barchkamp' die de Barchemse volleybalvereniging BVC '73, gymnastiekvereniging DOS en voetbalvereniging SVBV begin juni gezamenlijk voor het eerst voor de Barchemse jeugd organiseren."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant