DEO JO13 is kampioen. Foto: PR
DEO JO13 is kampioen. Foto: PR

DEO JO13-1 kampioen

Algemeen

DIJKHOEK - Afgelopen zaterdag is DEO JO13-1 ongeslagen kampioen geworden in de tweede klasse. Een gelijkspel tegen AZSV JO13-2 was voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Het was voor het eerst in de historie van Voetbalvereniging DEO dat een jeugdelftal kampioen is geworden in deze klasse.

Het team, getraind door Jan Rexwinkel, had de najaarscompetitie al goed afgesloten met een vierde plaats. De goede lijn werd in de voorjaarscompetitie direct doorgetrokken. Er werd gewonnen en er ontstond een winnaarsteam. De eerste plaats, die na de eerste wedstrijd reeds was ingenomen, werd niet meer afgestaan. Halverwege de kampioenswedstrijd, toen bekend werd dat de laatst overgebleven concurrent had verloren, kon het levensgrote spandoek worden opgehangen. Het kon niet meer mis gaan. De jongens konden gaan genieten en de wedstrijd kon vrijuit worden uitgespeeld. Met nog één wedstrijd te gaan was het kampioenschap een feit.
Na het laatste fluitsignaal kwamen supporters het veld op om hun helden te feliciteren. De jongens kregen door het jeugdbestuur een medaille omgehangen en de schaal werd uitgereikt. De kinderchampagne werd open geknald en de kampioenstaart aangesneden. Een rondrit in de brandweerauto door Borculo volgde. En er werd afgesloten met patat en ijs bij DEO.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant