Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts (vijfde op halve finale NK Acrogym). Foto: PR
Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts (vijfde op halve finale NK Acrogym). Foto: PR

RGV Ruurlo draait met drie verschillende sporten mee in de top

RUURLO – Er zijn dit weekend door de 22 sporters van RGV Ruurlo mooie oefeningen neergezet op de plaatsingswedstrijden Trampolinespringen A/B-Niveau in Soest, de Toestelkampioenschappen in Varsseveld voor Turnen Dames in Varsseveld en het Acroteam mocht afreizen naar 's-Hertogenbosch voor de halve finale E-Niveau. Zelfs enkele mooie oefeningen eindigde op het podium. Voor trampolinespringen was er goud voor Tara Buitenhuis & haar partner van KDO Apeldoorn en er was brons voor Harris Pondes. Bij de turnsters was er een medaille regen want per toestel waren er medailles te verdienen. In totaal zijn er elf medailles behaald.

Turnen Dames. Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag mochten de nieuwe Jeugd 1 – F meisjes hun eigen samengestelde oefeningen laten zien aan de jury. Dit was een mooie try-out voor het volgende seizoen. Mare Leuverink wist draaide mooi in de top mee met twee vijfde en één zesde plaats. Lieke Esselink had drie ronden lang zicht op het podium, maar werd uiteindelijk vijfde op balk. Femke Meulenveld en Isa Freriks draaide mooi mee in de middenmoot. In dezelfde wedstrijd waren er zes medailles voor de Jeugd 2 – F meiden. Xiënna Post behaalde drie keer goud op de toestellen balk, vloer en brug. Op dit laatste toestel was het hele podium voor RGV Ruurlo, want Julia Stegeman behaalde hier zilver en Maureen Ketelaar werd derde. Maureen wist ook nog op vloer een zilveren medaille te pakken.

Bij de Junioren – D turnden Lauren Stegeman en Floor Hesselink mooie oefeningen wat voor Lauren zelfs betekende een mooie zilveren medaille op vloer. Floor wist hier vijfde te worden. Bij de Junior – E turnsters wist Anouk van Poelwijk eerste te worden op sprong en Frederique Scholten wist een mooie bronzen medaille te pakken op balk. In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Fay Nijenhuis. Zij heeft dit jaar geen wedstrijden geturnd en wist niet wat haar te wachten stond, maar boven verwachting wist zij twee keer zilver te behalen op balk en vloer. Op zondag was het de beurt aan Lisanne en Marjolein van Haaften. Lisanne (Senior – C)is pas net weer begonnen met turnen en liet bij op het toestel brug een stabiele oefening zien. Marjolein wist op alle toestellen net niet het podium te behalen. Zij moest genoegen nemen met een vijfde plek op brug en vloer en een zesde op balk. Al met al zijn de elf medailles een mooie prestatie voor deze veertien meiden.

Trampoline Springen. Tara Buitenhuis en Harris Pondes mochten als eerste hun individuele oefeningen laten zien en Pien Meulenveld en Esmée Wolters mochten met hun synchroon oefening als eerste op de trampoline verschijnen. Zowel Tara als Harris sprongen een hele goede wedstrijd. Harris behaalde deze wedstrijd een mooie derde plaats en Tara sprong zichzelf naar een zeer nette zevende plaats. Het synchroonspringen bij Pien & Esmée verliep alles behalve vlekkeloos en de dames eindigde op een negende plaats. In het tweede blok mochten Tara en Harris weer op de trampoline, maar dan voor hun synchroon oefening. Harris springt met Koen Winkelhorst en Tara springt haar synchroonoefening met Renske (KDO). De beide dames gingen als een speer en sprongen zichzelf naar een welverdiende eerste plaats. Harris & Koen sprongen behoorlijk goed, maar bij beide keuze oefeningen ging het mis bij sprong tien. Toch wisten zij een hele mooie vierde plaats te behalen.

In blok vijf was het de beurt voor de laatste spring(st)ers om hun individuele oefening te laten zien. Pien, Esmée & Koen startte met een goede verplichte oefening en eerste keuze oefening. Pien wist ook haar derde oefening netjes te springen en behaalde een mooie vijfde plaats. Esmée kwam tijdens haar tweede keuze oefening op de mat bij sprong vier en moest genoegen nemen met een 21ste plaats. Helaas ging het ook bij Koen mis tijdens zijn laatste oefening en hij eindigde op een twaalfde

plaats. De laatste plaatsingswedstrijd vindt op 25 mei plaats in Apeldoorn en daarna wordt bekend wie van deze vijf B-Niveau springers zich weten te plaatsen voor het NK in AHOY Rotterdam.

Acrogym. Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts hadden zich weten te plaatsen voor deze ½ finale. De aanloop naar deze ½ finale was alles behalve vlekkeloos, want door school en stage was er niet tot nauwelijks getraind. Dat de meiden aangaven helemaal niet zenuwachtig te zijn, kwam waarschijnlijk omdat ze toch al twee jaar als team samen zijn en dit tot nu toe hun hoogste wedstrijd was. Ze gingen er vooral voor om te genieten van de oefening die ze samen mochten laten zien aan de jury. En dat deden de dames, ze straalde op de vloer alle elementen werden lang genoeg aangehouden, de tempo elementen mooi, hoog gegooid en de choreografie werd strak uitgevoerd. Na hun oefening stonden ze lang met een NK-ticket op zak, echter gooide het laatste team roet in het eten en werden de dames vijfde. Dit betekend dat Ruth, Inge & Juliët eerste reserve staan voor het NK op 9 juni in Oss.


Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten