Vanuit de buurt rondom het sportpark waren er klachten gekomen dat er regelmatig in de avonduren, op momenten dat er niet gevoetbald wordt en het sportpark afgesloten is er toch groepen jongeren op het sportpark zijn. Foto: Jan Hendriksen
Vanuit de buurt rondom het sportpark waren er klachten gekomen dat er regelmatig in de avonduren, op momenten dat er niet gevoetbald wordt en het sportpark afgesloten is er toch groepen jongeren op het sportpark zijn. Foto: Jan Hendriksen (Foto: Jan Hendriksen)

't Rikkelder buiten openingstijden verboden terrein voor iedereen

RUURLO – Het bestuur van voetbalvereniging Ruurlo en Stichting Sportpark 't Rikkelder heeft vorige week overleg gevoerd met vertegenwoordigers van gemeente Berkelland, jongerenwerk Berkelland, de BOA's (buitengewoon opsporing ambtenaren), Kinderopvang Avonturijn en een afvaardiging uit de buurt rondom sportpark 't Rikkelder. De aanleiding waren klachten van geluidsoverlast op momenten dat het sportpark niet geopend is.

Door Jan Hendriksen

Vanuit de buurt rondom het sportpark waren er klachten gekomen dat er regelmatig in de avonduren, op momenten dat er niet gevoetbald wordt en het sportpark afgesloten is er toch groepen jongeren op het sportpark zijn. Deze jongeren veroorzaken daarbij veel lawaai (muziek, praten, schreeuwen). En hoewel de buurt beseft dat ze naast of achter een voetbalveld wonen vinden ze niet dat dit ook nodig is op momenten dat er niet gevoetbald wordt. "Als bestuur van VV Ruurlo en Sportpark 't Rikkelder zijn we het daar helemaal mee eens. We willen daarom nogmaals benadrukken dat ons sportpark verboden terrein is op het moment dat de poort dicht zit. Ook voor leden van de VV Ruurlo", zo verklaart voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo. Met de gemeente, jongerenwerkers en BOA's is afgesproken dat er frequenter gecontroleerd zal gaan worden en dat jongeren aangesproken worden op het aanwezig zijn op het sportpark als het complex afgesloten is. Henry Meutstege: "We zullen de politie inschakelen op het moment dat het nodig is. Nogmaals buiten openingstijden is sportpark 't Rikkelder verboden terrein voor iedereen."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten