De kampioensploeg van Reünie viert feest. Foto: PR

Reünie overtuigend kampioen vierde klasse C

Algemeen

BORCULO - Wat zondag tegen Eibergen niet lukte, werd nu in Harreveld overtuigend afgedwongen. Met een 6-1-overwinning op KSH werd het kampioenschap in de vierde klasse C door voetbalvereniging Reünie binnengehaald.

Gezien de stand op de ranglijst kon het natuurlijk ook niet misgaan. Maar toen het na een 1-0 voorsprong toch nog 1-1 werd, zag je het publiek denken: 'het zal toch niet weer…' Maar de rust werd met een 2-1-voorsprong ingegaan en in de tweede helft werd het vakkundig uitgebouwd tot een 6-1-voorsprong. Over publiek gesproken: voor spelers en supporters waren twee grote bussen gehuurd, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Het werd een echte kampioenswedstrijd. Veel publiek, vuurwerk, de officiële huldiging door de afgevaardigde van de KNVB met medailles en het officiële kampioenscertificaat, een kampioensfoto op het voetbalveld, spandoeken, het kon niet op. De sportieve manier waarop KSH meewerkte aan de feestvreugde mag zeker in onvermeld blijven! Wilco Kistemaker mocht na zijn hattrick in de tweede helft zelfs de wedstrijdbal mee naar huis nemen!
En dan 'de derde helft': een glorieuze ontvangst in Borculo met een erehaag van de supporters voor spelers en begeleiding, een toespraak van Thijs Bouwhuis als voorzitter, die onder andere zijn bewondering uitsprak voor de wijze waarop trainer Arno Knapen iedere keer weer de wedstrijden tot in de kleinste details had voorbereid. De voorzitter reikte vervolgens de kampioensbokaal uit aan Stephan Boers als aanvoerder. En er was een klinkende toespraak van Arno Knapen waarbij hij zowel de spelers, reservespelers, begeleiding als de supporters bedankte en een compliment gaf, het kon niet op. En inderdaad, daarna bleef het nog lang onrustig in de Reünie-kantine.