Werken aan het voetenwerk in de speedladder. Foto: PR
Werken aan het voetenwerk in de speedladder. Foto: PR

Voetbalplezier met PBSOCCER

BORCULO - Leuk, leerzaam én voor herhaling vatbaar, de voetbaldagen die donderdag en vrijdag werden gehouden bij voetbalvereniging De Reunie in Borculo. De strakke, positieve en professionele organisatie door PBSOCCER – Training & Clinics – zorgde voor veel voetbalplezier.

Het begon al 's ochtends in de kleedkamer: het compleet nieuwe outfitje met shirt en broek hing keurig voor iedereen klaar, op naam op een hangertje. De sfeer was daarmee meteen gezet. En dan de oefeningen. Met een speedladder, met horden, uiteraard ook techniekoefeningen met de bal: het was één groot feest. De goed verzorgde lunch ging er dan ook wel in. 's Middags lag het accent meer op partijtjes, waarbij de spelertjes konden laten zien wat ze 's ochtends hadden geleerd. Opvallend: niet alleen qua enthousiasme, maar ook 'voetbaltechnisch' en qua discipline zag het er perfect uit.
Was de eerste dag al een groot succes, de tweede dag ging er nog een schepje bovenop en werd de lat nog iets hoger gelegd. 's Ochtends techniektraining, waarbij het accent o.a. lag op 'eerst op de speedladder, dan de bal aannemen en dan heel gericht op doel schieten'. Verder werden er wedstrijdjes gedaan op een 'snelheidscircuit'. Na de lunch werd het tijd voor een echt toernooi. Met vier verschillende 'topteams', allemaal onder leiding van een van de trainers. Jongens, meiden, ietsje kleiner, ietsje groter: alles werd lekker door elkaar gehusseld. En prachtig om te zien dat zowel de meiden als de kleintjes prima hun 'mannetje' stonden en niets voor de rest onderdeden. Opvallend was ook het niveau waarop werd 'gebald': kennelijk waren deze dagen niet voor niets geweest.
Ook de afsluiting was voortreffelijk: met enkele prijsuitreikingen, voor iedereen een medaille, een rugzakje en een certificaat als bewijs van deelname. Geen wonder dat na afloop de trainers door alle deelnemers persoonlijk werden bedankt.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten