De herdenkingsplechtigheid in Ruurlo. Foto: PRA
De herdenkingsplechtigheid in Ruurlo. Foto: PRA

Herdenking Ruurlo druk bezocht

RUURLO - "We stoppen de geschiedenis niet weg en blijven de verhalen, van verzet en vrijheid, vertellen en delen." Dat zei De Ruurlose wethouder Joke Pot tijdens de 4 mei-herdenkingsbijeenkomst in De Sprankel. Het thema van 2018 "Verzet" klonk duidelijk door in haar toespraak. "Laten we werk blijven maken van onze waarden en hard werken aan onze vrijheid, in onze gemeente en waar dan ook. We houden herinneringen levend en omarmen hiermee de vrijheid en geven ze door".

Na de herdenkingsbijeenkomst verzamelden aanwezigen en belangstellenden zich voor de Stille Tocht op het Kerkplein waar traditioneel "Sophia Lust" vooropliep. Dit jaar vormde voor de eerste keer een drietal Natres-militairen een onderdeel. Toen de 'Last Post' klonk hadden zich ruim 250 belangstellenden verzameld om 2 minuten stil te zijn en te herdenken. Scouting Ruurlo assisteerde bij de Herdenking door de kransen en bloemstukken aan de diverse instanties aan te reiken.
De 4-5 mei-commissie Ruurlo kan terugkijken op een gepaste en plechtige 4 mei Herdenking en is allen die op de één of andere wijze een steentje hebben bijgedragen erkentelijk.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten