De twee teams die Ruurlo mogen vertegenwoordigen op het regio schoolvoetbaltoernooi: Jongens Kerst Zwart 1 en Meisjes Willibrord 2. Foto: Jan Hendriksen.
De twee teams die Ruurlo mogen vertegenwoordigen op het regio schoolvoetbaltoernooi: Jongens Kerst Zwart 1 en Meisjes Willibrord 2. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Kerst Zwart en Willibrordus winnaars schoolvoetbaltoernooi

Algemeen

RUURLO – Maar liefst zestien strafschoppen moesten er op Koningsdag aan te pas komen om de finalewedstrijd tussen de meisjesteams van de Willibrordusschool 2 en de Kerst Zwartschool 1 tijdens het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi te beslissen. Het was Willibrordus-'doelvrouwe' Mady Brundel die de beslissende redding verrichtte. Bij de jongens ging de overwinning op sportpark 't Rikkelder naar Kerst Zwartschool 1 en in de gemengde competitie naar De Driesprong 1.

Door Jan Hendriksen

In de reguliere speeltijd van twintig minuten eindigde de meisjesfinale op sportpark 't Rikkelder tussen Willibrordus 1 en de Kerst Zwart 2 in 1-1. Een serie van drie strafschoppen moest volgens het reglement de beslissing brengen. Maar het duurde even voordat voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo de prijzen kon uitreiken. Na een zinderende serie won Willibrordus 2 door een prachtige redding van Mady Brundel en de winnende strafschop van Monique Harmsel uiteindelijk het finaleduel. Derde werd Willibrord 1 door met 3-0 van Kerst Zwart 2 te winnen.
Bij de jongens overheerste de Kerst Zwartschool op alle fronten. In de halve finale versloegen het eerste en het het tweede team van Kerst Zwart het eerste en tweede team van Willibrordus met maar liefst 8-0 en 4-0. In de onderlinge finale versloeg Kerst Zwart 1 Kerst Zwart 2 met 4-1 door doelpunten van Axel Temmink (2), Sander Olthof en Thijmen Bluemers. Het onderlinge duel om de derde en vierde plaats tussen Willibrord 1 en Willibrord 2 eindigde in het voordeel van Willibrord 2 (3-6). De gemengde competitie werd gewonnen door De Driesprong 1 die in de finale WonderWijs met 3-0 versloeg. Derde werd Kerst Zwart 2. Aan het toernooi namen in totaal zestien teams deel: vier gemengde-, zes meisjes- en zes jongensteams.

Regio kampioenschappen
Het toernooi werd door de Activiteiten Commissie van VV Ruurlo georganiseerd en stond onder leiding van Luuk Aagten en Christiaan Effting. Als scheidsrechters traden Stijn Pannekoek, Ivar Temmink, Thomas Brandwacht, Tristan Wessels, Kees Avé en Willy Scheper op. Het jongensteam Kerst Zwart 1 onder leiding van de leiders Arnold Temmink en Marco Krosenbrink en het meisjesteam van Willibrordus 2 onder leiding van Arian Timmerman mogen Ruurlo op woensdag
middag 9 mei vertegenwoordigen op het regionale schoolvoetbaltoernooi dat op sportpark De Elze van voetbalvereniging Sportclub Lochem in Lochem plaatsvindt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant