Kanovaren op de Berkel. Foto: PR
Kanovaren op de Berkel. Foto: PR

Kanorally over de Berkel

Algemeen

BORCULO - De Vereniging Vrienden van de 3e Berkelcompagnie heeft samen met vier kanoverenigingen aan de Berkel een nieuw kano-evenement opgezet: KSV Stadtlohn, KSV Vreden, LKV Njord (Lochem) en de Zutphense Kanovereniging Anax. Ook vijf kanoverhuurders werken mee: Fiets- en Kanoverhuur ten Brinke (Rekken), Sportwijzer (Eibergen), Ultimate Adventures (Borculo), Zwembad de Berkel (Almen) en Fun Sport Total (Warnsveld). Op 25 en 26 augustus 2018 zal tijdens het Berkelfestival worden gevaren van Vreden/Ellewick naar Zutphen.

Dit is de eerste keer dat de Berkel Kanorally wordt georganiseerd. Het betreft een grensoverschrijdende toertocht met deelnemers uit beide landen, met mooie stops en trajecten, die over twee dagen wordt gehouden. De overnachting tussen beide kano-dagen zal plaatsvinden in de Zompenloze van St. De Berkelzomp, aan de Graaf Wichmanstraat in Borculo.

Enthousiastelingen van de Vereniging Vrienden van de 3e Berkelcompagnie en de genoemde kanoverenigingen hebben de tocht al voor-gevaren met veel plezier. Ze zijn wel van mening dat degenen, die op 25 en 26 augustus mee willen varen, geoefende kanovaarders moeten zijn, omdat de lengte van de tocht beide dagen tussen de 25 en 30 km is en er een behoorlijk aantal stuwen moet worden gepasseerd (met overdragen van de kano).

Voor meer informatie over de Berkel Kanorally kan men terecht op de website. Daar is ook het inschrijfformulier vinden.


www.berkelcompagnie.com/berkelkanorally

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo