Dauwvaren met de Berkelschippers. Foto: PR
Dauwvaren met de Berkelschippers. Foto: PR Foto: Lydia ter Welle

Dauwvaren met de Berkelschippers in Borculo

Algemeen

BORCULO - Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018, kan men 's morgens in alle vroegte met de Berkelzomp 'Jappe' in Borculo een dauwvaart maken met daaraan gekoppeld een vroege ochtendwandeling. De Berkelschippers combineren zo het traditionele dauwtrappen met een dauwvaart.

De vaartocht, door dauwsluiers en ontwakende flora en fauna, op de Berkel gaat tot de stuw bij Landgoed Beekvliet. Daar stapt men van boord voor een wandeling terug naar Borculo. Via mooie en rustig gelegen wandelpaden wordt de prachtige natuur van Landgoed Beekvliet en het Stelkampsveld doorkruisd.

De beschreven wandelroutes variëren van circa 4 tot circa 9 kilometer. Iedereen wandelt in eigen tempo en kan zo in alle rust genieten van een vroege voorjaarsmorgen langs Achterhoekse landgoederen. De wandelroutes gaan door kwetsbare natuur en over boerenerven. Honden kunnen daarom niet toegelaten worden.

Er wordt gevaren bij een opgave van minimaal 10 deelnemers. De afvaart van 'Jappe' is om 06.30 uur vanaf de haven bij de Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 28 in Borculo. De vaartijd is drie kwartier. De kosten voor dit arrangement bedragen 7,50 euro per persoon. Een kop koffie of thee en een broodje aan boord zijn bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden kan bij Toeristische Informatie Borculo: 0545 271 966.


www.stichtingberkelzomp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant