Het Boerengolfteam van de Koekkoek. Foto: Jan Hendriksen.
Het Boerengolfteam van de Koekkoek. Foto: Jan Hendriksen.

Boerengolf Competitie Oost kent vernieuwde opzet

RUURLO – De weilanden van boerderij De Koekkoek van de familie Geurtsen aan de Nieuwenhuishoekweg in 't Ruurlose Broek waren zondag het 'speeldomein' voor de eerste competitie ronde van de Boerengolfcompetitie Oost van het seizoen 2018. In totaal gingen 22 teams van start in de competitie die een vernieuwde opzet kent.

Door Jan Hendriksen

De teams zijn aan de hand van de resultaten van vorig jaar dit golfseizoen in twee klassen naar sterkte ingedeeld. Zo kent de competitie een 'Green klasse' en een 'Weide klasse'. "Op deze wijze proberen we het sportieve aspect te verbeteren. De verschillen in resultaten waren soms groot. Op deze wijze zijn de teams gelijkwaardiger aan elkaar gewaagd en worden de soms grote verschillen in het aantal slagen verminderd", zo verklaarde voorzitter Willy Erinkveld van de Boeren Golfcompetitie Oost. Vernieuwd is ook de start. Gingen tot vorig jaar de teams om beurten in tweetallen vanaf hole één van start. Willy Erinkveld: "Nu starten alle teams in tweetallen gelijktijdig vanaf hole één tot en met tien. Op deze manier wordt de duur van de wedstrijden verkort en eindigden alle teams praktisch gelijktijdig. En met deze vernieuwde startwijze ontmoeten alle 'golfers' elkaar tijdens de nazit elkaar ook gelijktijdig. En dat komt naast het sportieve aspect ook de gezelligheid ten goede." De tien holes tellende Boerengolfbaan Koekkoek is met bijna drie kilometer lengte aan looplijnen de langste baan in de Achterhoek. De 'greens' rondom de holes waren speciaal voor deze wedstrijd in optimale conditie gebracht door de familie Geurtsen. Thuisploeg De Koekkoek neemt ook dit jaar weer met één team deel aan de competitie Oost. Het team wordt gevormd door Paul (59), Robbin (28) en Jeroen (26) Geurtsen en John Martens (45) uit Ruurlo. Het team komt in de 'Weide klasse' (tweede niveau) uit. Deze klasse telt evenals de 'Green klasse' elf teams. De Koekkoek eindigde op de tien holes tellende golfbaan met honderd slagen op een zesde plaats. De dagoverwinning in deze klasse ging naar het team van De Melktap 5 uit Geesteren met 82 slagen. Tweede werd De Melktap 6 met 85 slagen en derde werd Vorster 4 Studenten uit De Heurne met 90 slagen.

Hoogste klasse
In de hoogste klasse (Green) ging de eerste seizoensoverwinning naar het team van Lievelde 1 met 70 slagen. Tweede werd De Melktap 1 met 73 slagen en derde Lievelde 3 met 78 slagen. In totaal neemt De Melktap met maar liefst zes teams deel aan de Boerengolfcompetitie Oost. "We kennen binnen onze club een sterke groei in het aantal deelnemers. Nu de zomertijd weer is ingesteld trainen we op een vaste doordeweekse avond. Onze groep bestaat inmiddels uit zo'n kleine twintig boerengolfers", aldus Willy Erinkveld van De Melktap.

Speelronden
De Boerengolfcompetitie Oost 2018 telt in totaal zes wedstrijden. De volgende wedstrijd vindt zondag 13 mei bij 't Boshuis in Vierakker plaats. De derde wedstrijd uit de serie vindt op zondag 10 juni bij Vorstergolf in De Heurne (Dinxperlo) plaats, de vierde op 1 juli bij Irrgarten in het Duitse Zwillbrock, de vijfde op 26 augustus bij De Melktap in Geesteren en de zesde en laatste op 23 september bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde.

Open Reurlse klasse
Het toernooi kende zondag ook een 'Open Reurlse klasse'. De deelname was met vier teams zeer beperkt. Eerste werd het team van 'Woeroe' met 105 slagen. Als tweede eindigde De Luifel 2 met 113 slagen en als derde De Luifel 1 met 114 slagen.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten