Wijk De Koppel viert feest

Woonwijk in Borculo helemaal vernieuwd

BORCULO - Op zaterdag 14 april was het groot feest voor de bewoners van de wijk De Koppel in Borculo. Dan is de wijk na twaalf jaar van ingrijpende werkzaamheden als sloop, renovatie en nieuwbouw officieel klaar.

Bedankje aan de bewoners
Manager Vastgoed Jan Stoel van ProWonen: "De wijk is prachtig geworden. Wij, bewoners en gemeente zijn er terecht trots op. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad om zover te komen en dat bewoners overlast hebben gehad is ons echt niet ontgaan. We hebben daarom goed nagedacht over wat we terug konden doen. We willen de bewoners op een gepaste manier bedanken met dit eindfeest. Een feest waarin alle bewoners van de wijk centraal staan. Het programma is tot stand gekomen door goed samen te werken met een groep bewoners. Zij hebben een duidelijke stempel gedrukt op het uiteindelijke programma."

Eindfeest voor iedereen
Om de huurders en eigenaars-bewoners te bedanken voor hun geduld, medewerking en begrip werd er op zaterdag 14 april in het Cycloonpark de hele dag een groot feest gehouden. Tijdens de feestdag werd er een maquette aangeboden aan de inwoners van de wijk en een herinneringsroute onthuld. Op acht plaatsen in de wijk komen routebordjes die iets vertellen over de historie. Zo komen bewoners van Borculo en toeristen meer te weten over deze vernieuwde wijk. Tijdens het eindfeest werd een film over de wijkvernieuwing vertoond en ontvingen alle bewoners een herinneringsboek van de wijk met een routekaart door de wijk.

Vernieuwde wijk
Deze routekaart voert door een wijk waarvan in 2005 de ingrijpende plannen werden voorgelegd aan de bewoners. Vervolgens is er samen met bewoners, school en gemeente gestalte gegeven aan de plannen. In totaal werden 151 woningen gesloopt en kregen 112 woningen groot onderhoud. Er zijn 155 nieuwe woningen gebouwd en de leefbaarheid heeft een flinke impuls gehad. Zo is er een schoolmoestuin gekomen, waar ook de buurtbewoners welkom zijn, zijn er speelvoorzieningen gebouwd en is er een zelfstandige wijkraad gevormd. Gemeente Berkelland heeft alle straten en stoepen vervangen en al het groen in de wijk aangepakt. Nu wordt er nog gewerkt aan de vernieuwing van het Cycloonpark.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten